Seuraa meitä somessa:

VaLePa vei viisieräisen Tampereella

17.03.2016

VaLePa ja Isku järjestivät torstaina viisieräisen jännitysnäytelmän paikallistaistossa Pyynikillä. Sarjasijoituksista 6-8 pelaava Isku piinasi sarjakakkosta tiukasti, mutta VaLePa kuittasi lopulta pistejaossa voiton 2-3 (22-25, 25-21, 25-23, 20-25, 12-15).

Lauantain päätöskierroksella Isku kohtaa Loimun vieraissa. Loimu sijoittuu runkosarjassa Iskua paremmin, jos se saa pisteenkin ottelusta. Isku puolestaan tarvitsee kuudenteen tilaan kolmen pisteen voiton ja Sammon 0-3 tai 1-3 -tappion paikallistaistossa LEKA Volleyta vastaan. Loimu puolestaan pystyy nousemaan myös kuudenneksi kolmen pisteen voitolla ja Sammon jäädessä pisteittä.

VaLePa puolestaan on varmistanut jo aiemmin runkosarjan kakkospaikan ja valitsee puolivälierien vastustajansa sunnuntain aamupäivän valintatilaisuudessa Kokkolan Tiikereiden jälkeen toisena.

- Tasainen peli, passarit oli mun silmiini päivän parhaita tänään. Molemmat pyöritti hyvästä vastaanotosta peliä hyvin tänään, sanoi Iskun valmentaja Jussi Heino.

VaLePa pelasi seitsikolla Antti Esko, Timo Jokinen, Stanislav Neviadomskyi, Andriy Levchenko, Jarmo Korhonen, Toni Vahela ja Eduard Venski. Iskun vakiseitsikosta puuttui yhä jalkavaivoja poteva Sauli Sinkkonen.

- Pelaajat, jotka pääsivät pelaamaan tänään, todella halusivat pelata. Toni (Vahela) pelasi hyvällä asenteella. Isku painosti syötöllä toisessa ja kolmannessa erässä ja aiheutti meille vaikeuksia, VaLePan valmentaja Ugis Krastins totesi.

VaLePa oli pelannut edellisenä iltana kotonaan Loimua vastaan ja lauantain runkosarjan päätöskierroksella on edessä vielä vierasottelu Hurrikaania vastaan.

- Löysimme vasta pelin edetessä varmuuden ja rentouden. Kentällä oli paljon pelaajia, jotka eivät ole pelanneet niin paljon, totesi VaLePan kapteeni Antti Esko, joka palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

- Paransimme peliä verrattuna muutamaan viime viikkoon, se oli tärkein asia tänään. VaLePan joukkueessa on leveyttä, heillä on hyvä vaihtopenkki. Me yritämme hyödyntää kaikki tilaisuudet parantaa peliämme.

- Neljä peliä kahdeksaan päivään on ollut raskasta, mutta nyt täytyy keskittyä niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Tärkeää on, että pelaajat ovat terveitä ja pystymme pelaamaan parasta peliämme sekä Loimua vastaan että pudotuspeleissä, Iskun passari Conor Eaton sanoi.

Isku saattaa kohdata VaLePan uudelleen puolivälierissä, mutta se ratkeaa vasta sunnuntaina, jolloin runkosarjan neljä parasta pääsevät järjestyksessä valitsemaan vastustajansa. Tiikerit valitsee vastustajan sijoilta 7.-8. ja VaLePa kahdesta seuraavaksi heikoimmin sijoittuneesta.

- Me otamme sen vastustajan, joka on paras mahdollinen meille. Katsomme minkä Tiikerit valitsee ja valitsemme sitten, luultavasti Loimun tai Iskun, ennakoi VaLePan Antti Esko.

Isku: Kaislasalo 22/+11, Mäkinen 18/+7, Helenius 12/-1
VaLePa: Neviadomskyi 28/+11, Jokinen 20/+7, Levchenko 10/+7

Yleisöä: 573
T 10-9, Ä 7-5, SV 14-20, VO% 56-46, H% 49-52

LähiTapiolan pisteet:
3 A.Esko VaLePa
2 Mäkinen Isku
1 Levchenko VaLePa

Ottelutilasto

  Takaisin