VaLePa voitti kotonaan - Hurrikaanille Eurotappio

04.11.2015

Miesten CEV Cup jatkui suomalaisjoukkueiden osalta keskiviikkona, kun VaLePa otti 3-1-kotivoiton Belgradin Punaisesta Tähdestä ja Hurrikaani-Loimaa hävisi samoin numeroin Itävallassa Aich/Dobille.

VaLePa voitti vaihtelevalla pelillä

VaLePa Sastamala avasi kauden Europelinsä komealla kotivoitolla CEV Cupissa serbialaisesta Belgradin Punaisesta Tähdestä, Crvena Zvezdasta kotikentällään erin 3-1 (25-21, 25-22, 16-25, 25-18).

Ensimmäinen erä oli selkeää kotijoukkueen hallintaa. Joukkue pelasi tehokkaasti vähillä virheillä. Levchenko otti 3 torjuntaa ja Venski 2. Krastins vastasi laitureiden hyökkäystehoista. Belgradin Stojsavljevic pelasi joukkueestaan ehjimmin.

Toista erää kotijoukkue hallitsi vielä selvemmin Kunnarin hääriessä hyökkäyspelin tehokkaimpana. VaLePa johti 21-15 ja 22-16. Sitten tuli näkyviin kotijoukkueen pieni epävarmuus. Omat virheet söivät kotijoukkueen itseluottamusta ja Crvena Zvezda kuroi pikku hiljaa eroa umpeen. Erityisesti keskimies Okolicin syöttövuoro tuotti harmaita hiuksia pelureille ja katsojille. Lopulta erä päättyi vieraiden syöttövirheeseen.

Kolmannessa erässä jatkui kotijoukkueen epävarmuus ja lievä hermostuneisuus. Mikään eikä kukaan onnistunut. Mikko Eskokin kävi yrittämässä joukkueen suunnanmuutosta. Ei auttanut, Punainen tähti vyöryi vääjäämättä kirkkaimpina tähtinään yleispelaajat Stojasavljevic ja Skrbic.

Neljännessä erässä VaLePa löysi itseluottamuksensa ja erityisesti Stanislav Neviadomskyi pelasi huippuerän. Loppuerässä vieraat kavensivat kotijoukkueen johtoa ja 21-9 johdosta päädyttiin lopulta VaLePan 25-18 erävoittoon.

Andrei Levchenko pelasi loistavan ottelun, virheetön hyökkäyspeli, pahat ja järkevät aloitussyötöt ja 3 torjuntaa. Hän oli joukkueen tehokkain 12 /+10. Antti Esko pelasi erinomaisen passipelin. Pelaajat saivat nauttia mainioista passeista. Katsojat kohahtelivat, kun ajoittain pelurit pääsivät hyökkäämään tyhjältä verkolta. Krastins pelasi hyvän vastaanottopelin ja onnistui myös hyökkäyksissä.

Vastustajien tehokkaimmat olivat jo edellä mainitut yleispelaajat Stojasavljevic ja Skrbic. Hakkureiden taistossa Stanislav Neviadomskyi veti kirkkaasti pidemmän korren. Hän teki vain 6 hyökkäysvirhettä, kun vastustajan virheherkkä Gmitrovic teki yhteensä 13 hyökkäysvirhettä.

Toinen osaottelu pelataan Belgradissa 17.11.2015. VaLePalle riittää kahden erän voitto jatkoon pääsemiseksi. Jos vastustaja voittaa kotonaan 3-0 tai 3-1 pelataan ns. kultainen erä 15 pisteeseen.

Otteluparin voittaja kohtaa voittajan parista Topvolley Anwerpen (Belgia) - Foinikas Syros (Kypros). Häviäjä jatkaa Challenge Cupissa.

Crvena Zvezda Beograd päävalmentaja Dragan Kobiljski;

- Tiesimme että tulee kova peli meille. Toinen erä olisi pitänyt ottaa mutta en usko että olemme menettäneet mahdollisuuksia jatkoon menosta. En tiennyt että Mikko Esko olikin loukkaantuneena. Kunnarin saimme melko hyvin kuriin. Neljännessä erässä tuli väsymys ja näkyi suorituksissa.

VaLePan päävalmentaja Ugis Krastins;

- Itsevarmuutta hyökkäykseen tarvitsi kaivaa viime viikonlopun vaikeuksien jälkeen (Tiikerit peli). Pelasimme järkevämmin ja neljänteen erään saimme muutettua hieman taktiikkaa joka toimi. Keskitorjuja Andrei Levchenko oli todella hyvä ja hakkurimme Stanislav Neviadomskyi aloitti tänään järkevästi ja varmasti.

Hurrikaanille jäi kova työ kotiin

Hurrikaani-Loimaalle jäi kova työ kahden viikon päähän kotikentälleen, kun se hävisi oman CEV Cupin avauksensa Itävallassa Bleiburgissa Posojilnica Aich/Dobille 3-1 (25-22, 25-22, 21-25, 25-17).

Hurrikaani tarvitsee näin kotonaan kultaiseen erään pääsyyn vähintään 3-1-voiton.

Hurrikaani torjui erinomaisesti vieden pisteet sillä saralla peräti 17-7. Konstantin Shumoville tuli kuusi torjuntaa ja Luke Smithille 4. Vastaanottotilastoissa ero oli vastaavasti selvästi isäntiä kehuva: 54-37.

Ryan Jay Owens teki 15/+9 ja Luke Smith 14/+9. Kotijoukkueesta hakkuri Peter Mlynarcik kirjautti 17/+15, mutta jäi peräti seitsemän kertaa kiinni loimaalaistorjunnalla.

Päävalmentaja Nicola Giolito:

- Kokonaisuudessa hyvä ottelu. Emme ole tottuneet vielä pelaamaan tämän tyylistä torjuntaa ja hyökkäyspeliä vastaan. Isoin ero ottelussa oli puolustuksessa, kotijoukkue puolusti melkein kaksi kertaa paremmin. Oma torjunta toimi suunnitelmien mukaisesti, melko hyvin, mutta aina kun pallo kimposi torjunnasta emme pystyneet puolustamaan riittävästi. Vastustajan syöttö ei ollut mahdoton, olisimme pystyneet parempaan vastaanottoon.

Otteluparin voittaja kohtaa voittajan otteluparista AS Cannes (Ranska) - Stroitel Minsk (Valko-Venäjä). Cannes voitti avauspelin vieraissa 3-0. Häviäjä jatkaa Challenge Cupissa.