Seuraa meitä somessa:

VaLePalla huikea mahdollisuus keskiviikkona

16.02.2016

Keskiviikko tarjoaa VaLePalle upean mahdollisuuden, kun joukkue kohtaa CEV Cupin puolivälierässä saksalaisen Berlin RV:n.

VaLePalla on ollut aiempina kausina kunnia kohdata eurocupeissa todellisia huippujoukkueita. Vastaan ovat asettuneet Italian Latina, Turkin Fenerbahce ja Puolan Zaksa. Nyt vastaan asettuu Saksan lentopallon Bundesliigaa johtava Berlin Recycling Volleys. Nyt on kyseessä vielä astetta kovempi vastustaja, sillä joukkueessa vilisee eri maiden maajoukkuemiehiä. Niin niitä vilisee myös VaLePan miehistössä. Odotettavissa on todellinen huippuottelu.

Berliinin pelinrakentajana on kroatialainen Tsimafei Zhukouski. 27-vuotiaalla passarilla on kokemusta Italiasta neljän kauden ajalta. Australialainen hakkuri Paul Carroll on hänen luottopelaajansa. Vasenkätinen Carroll on peräti 206 cm pitkä. Yleispelaaja amerikkalainen, kaksimetrinen Paul Lotman on edustanut maataan Lontoon olympialaisissa 2012, Puolassa MM-kisoissa 2014 ja kesällä 2015 Maailmanliigassa. Hän on kolminkertainen Puolan mestari. Toinen kuusikon yleispelaaja peräti 212-senttinen Robert Kromm on edustanut Saksaa 197 maaottelussa. Ammattilaisena hän on pelannut kuusi vuotta Italiassa ja vuoden Venäjällä Saksan lisäksi.

Keskimies Nicola Le Goffilla on meriitteinä vuoden 2015 Euroopan mestaruus ja maailmanliigan voitto Ranskan maajoukkueessa. Libero Erik Shoji on voittanut USA:n maajoukkueessa 2014 Maailmanliigan ja 2015 World Cupin. Hän on Iskussakin pelanneen Kawika Shojin pikkuveli.

Berlin Recycling Volleys on pitkä joukkue, aloituskuusikon keskimitta on 204 cm. Fyysisyytensä turvin joukkue pelaa voimalentopalloa, kovia hypäreitä ja vahvoja hyökkäyksiä. Viime vuosina pituuden ihannointi lentopallossa on hieman laantunut ja VaLePan enemmän taitoon perustuvalla lentopallolla on omat etunsa.

Maajoukkuekokemusta on myös VaLePan pelaajilla laajasti. Mikko Esko on pelannut lähes 300 maaottelua ja ammattilaisena ulkomailla 14 kautta. Olli Kunnari ei paljoa jää jälkeen maaotteluissa ja hänelläkin on pitkä kokemus pelaamisesta ulkomailla. Heidän lisäkseen maajoukkuekokemusta on myös Antti Eskolla, Elviss Krastinsilla, Eduard Venskillä, Jarmo Korhosella ja Jesus Chouriolla. Myös Venski on pelannut ulkomailla, VaLePassa, 14 kautta.

Tämän otteluparin voittaja pääsee CEV-cupissa jo neljän parhaan joukkoon. Tämän tasoisia kansaivälisiä pelejä on harvoin tarjolla. Berliinin valmentaja italialainen Robert Serniotti ja VaLePan Ugis Krastins valmistavat joukkueensa huolella keskiviikon otteluun. Miten, sen näet ottelussa

VaLePa Sastamala – Berlin Recycling Volleys Vexve Areena ke 17.2. klo 18.30.

  Takaisin