Seuraa meitä somessa:

VaLePalle Loimusta tuttu itävaltalaislibero

05.07.2017

VaLePan joukkue Mestaruusliigaan ja Mestarien liigaan alkaa olla kasassa toista keskitorjujaa vailla, kun itävaltalainen Florian Ringseis kiinnitettiin liberoksi mestarijoukkueeseen.

VaLePan joukkue Mestaruusliigaan ja Mestarien liigaan alkaa olla kasassa. Tärkeä liberon paikka on täytetty ja vielä puuttuu toinen keskitorjuja. Viime kauden keskimiehet Tommy Carmody ja Jacob Guymer ovat edelleen vahvasti mukana neuvotteluissa.

Alkukesän aikana varmistui, että VaLePan mainio libero Jarmo Korhonen siirtää positiivisen energiansa tulevaisuudessa lapsiin varhaiskasvattajana. Jamo on tehnyt suuren vaikutuksen pelaajana vastustajiin ja pukkipaitojen kannattajiin. Paikkaa ei ole helppo täyttää. Siksi päävalmentaja Sami Kurttila on tehnyt ahkerasti taustatyötä uuden liberon löytämiseksi.

Monien videoiden, keskustelujen ja puhelinsoittojen jälkeen itävaltainen Florian Ringseis nousi päävaihtoehdoksi.

Florian Ringseis on pelannut kaksi viimeistä kautta saksalaisen United Volleys Rhein-Mainin riveissä. Viime kaudella CEV-cupin välierissä joukkue hävisi CEV-cupin voittaneelle Toursin joukkueelle tiukan taistelun jälkeen. United Volleys Rhein-Main pelasi myös Saksan Bundesliigassa välierissä. Aiemmin Ringseis on pelannut Mestarien liigaa hotVolleys Wienin riveissä.

Florian Ringseisin nimi saattaa kuulostaa tutulta. Ei ihme, sillä hän pelasi kaudella 2014-2015 Raision Loimussa Urpo Sivulan joukkuetoverina.

- Ringseis teki vaikutuksen pelitaidoillaan ja asenteellaan. Hän oli viime kaudella Bundesliigan viidenneksi paras vastaanottaja ja pelasi hyvät europelit. Florian on vahva takakentän johtaja. Upi ja muut Florianin kanssa työskennelleet ovat antaneet positiivisia lausuntoja hänestä henkilönä ja joukkuepelaajana, arvioi Kurttila tulevaa liberoa.

Florian Ringseis
9.7. 1992
190 cm
- 2012 Aon hotVolleys Wien
2012-2014 TV Bühl
2014-2015 Raision Loimu
2015-2017 United Volleys Rhein-Main

  Takaisin