Seuraa meitä somessa:

VaLePalle turkkilaisvieraita kahden viikon päästä Mestarien liigassa

25.09.2018

Kotimainen lentopallon Mestaruusliiga alkaa keskiviikkona, mutta hallitseva mestari VaLePa valmistautuu jo täysillä myös eurooppalaisten huippujoukkueiden Mestarien liigaan, jossa joukkue pelaa nimellä Ford Store Levoranta Sastamala.

Ford Store Levoranta aloittaa Mestarien liigan pelit Sastamalassa. Vastustaja on turkkilainen Istanbul BBSK, joka viime kaudella sijoittui Turkin kovassa liigassa kolmanneksi. Avausottelu pelataan Sastamalassa Vexve Areenalla keskiviikkona 10.10. klo 18.30.

Sastamalan joukkue on vahvistunut viime kauteen verrattuna ja joukkueen materiaali on laajempi. Yleispelaajina jatkavat Olli Kunnari, Erik Sundberg ja MM-kisoissa läpimurron tehnyt Niko Suihkonen. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, sillä slovenialainen valmentaja Radovan Gacic on suunnitellut, että MM-kisoissa ykköshakkurina palloja tappanut Urpo Sivula siirtyisi myös yleispelaajan tontille tuomaan lisää hyökkäysvoimaa.

Hakkuriosastolta löytyy yhdysvaltalainen, 22-vuotias, 198 cm pitkä Arvis Greene, joka oli USA:n yliopistosarjan paras pistemies ja on edustanut maataan kahdesti Pan American kisoissa. Greenen rinnalla peliajasta taistelee 212 cm pitkä tulevaisuuden lupaus Aaro Nikula – ja Sivula tietysti myös.

Uudeksi keskitorjujaksi on tullut kanadalainen Daniel Jansen Van Doorn, joka tunnetaan lempinimellä JVD. Hän on Kanadan maajoukkueen keskitorjuja ja on valittu mm. 2015 Pan American kisojen parhaaksi keskitorjujaksi. MM-kisoissa hän on ollut joukkueensa aloituskuusikossa. Keskimiehenä jatkaa myös MM-kisoissa pelannut Markus Kaurto.

Passari Mikko Esko on elämänsä kunnossa ja hänellä on käytössään oiva hyökkäyskalusto. Brasilialainen libero Alan Barbosa Domingos oli Brasilian liigan paras vastaanottaja viime kaudella ja hänellä on tilillään maansa maajoukkue-edustuksia.

Ford Store Levoranta Sastamalan valmentajalla, slovenialaisella 43-vuotiaalla Radovan Gacicilla on hyvin monipuolinen ja ikäänsä nähden pitkä valmentajatausta. Hän on ollut mukana mm. Slovenian ja Egyptin maajoukkueiden toiminnassa ja Venäjällä maineikkaan Ufan kakkosvalmentajana.

Viime kaudella Turkin liigassa ja cupissa kolmanneksi sijoittunut Istanbul BBSK on pitkään ollut kotimaansa kentillä aivan kärjen tuntumassa, mutta viimeisimmästä mestaruudesta on kulunut jo kymmenkunta kautta (2008-2009). Suomalaisedustusta seurassa on ollut kaudella 2010-2011, kun Olli Kunnari ja Mikko Oivanen pelasivat BBSK:n paidassa.

Tämän kauden joukkueesta kenties tunnetuimmat pelaajat ovat Turkin maajoukkuelaituri Gökhan Gökgöz ja niin ikään maajoukkuepelaaja, hakkuri Metin Toy, joka on vieraillut Sastamalassa aiemminkin kansainvälisten pelien merkeissä, silloin Fenerbachen riveissä, josta siirtyi täksi kaudeksi paikallisvastustajan paitaan.

  Takaisin