VaLePan hyvät otteet jäivät palkinnotta

02.02.2017

Viime kauden Mestarien liigan finalisti Trentino ei antanut kotijoukkue VaLePalle erävoittoakaan palkinnoksi hyvistä otteista torstaina Sastamalassa. CEV Cupin avausosa päättyi vieraille 0-3 (23-25, 28-30, 18-25).

Samalla murtui VaLePan Vexven kotitaika Europeleissä 13 perättäisen voiton jälkeen.

VaLePa: Esko, Guymer, Carmody, Kunnari, Mäkinen, Sivula ja libero Korhonen
Trentino: Gianelli, Van de Voorde, Mazzone, Urnaut, Lanza, Nelli ja libero Colaci

Pukkipaidat aloittivat pelin räväkästi ja Diatec Trentino oli hätää kärsimässä. Urpo Sivula päätti tehokkaasti laitahyökkäyksiä, Olli Kunnari vastaanotti tarkasti ja Tommy Carmody oli keskellä pelotteena hyökkäyksessä ja torjunnassa. Kotijoukkueen ehjä peli pakotti vieraat virheisiin ja VaLePa johti parhaimmillaan 16-12. Trentino joutui käyttämään molemmat ennen toista teknistä aikalisää. Aikalisät auttoivat ja peli tasoittui vähitellen. VaLePa johti vielä 22-21, mutta sitten Trentino torjui kahdesti peräkkäin VaLePan hyökkäyksen. Erinomaisesti pelannut Filippo Lanza ratkaisi erän 25-23 heti ensimmäisestä mahdollisuudesta kutospaikan hyökkäyksellä.

Toinen erä jatkui edelleen korkeatasoisena ja tasaisena aina jatkopisteille asti. Jarmo Korhonen otti tärkeitä näyttäviä puolustuksia. Mikko Esko pyöritti monipuolista hyökkäyspeliä ja hyökkäsi välillä itsekin. Olli Kunnari oli vastustajan syöttöjen kohteena ja hoiti homman hienosti. VaLePalla oli jatkopisteillä kaksi eräpalloa, muttei onnistunut ottamaan ratkaisevaa pistettä. Erän ratkaisuvaiheilla seuran toinen yleispelaaja Tine Urnaut näytti kovuutensa, ensin ässäsyötöllä tasoihin ja hyökkäyksellä eräpalloon. Lopulta Sebastian Solen ässäsyötöllä erä Trentinolle 30-28.

Kolmas erä alkoi vieraiden hallinnalla, mutta VaLePa kiri vielä 12-11 johtoon. Kotijoukkueen paras terä oli jo mennyt. Trentino jauhoi varmasti omaa peliään ja eteni vääjäämättä erä- ja otteluvoittoon. Lopullinen ratkaisu 25-18 tuli mainion passarin Simone Gianellin ässäsyötöllä.

VaLePa taisteli hienosti Italian liigan kolmosta vastaa. Joukkue ei kumartanut kuvia, vaan lähti rohkeasti taistelemaan voitosta. Jokainen pelaaja esitti vuorollaan maailmanluokan otteita.

Ottelussa nähtiin molemmin puolin huippusuorituksia. Trentinon suoritustaso on niin varmaa ja joukkue on niin tasainen, että VaLePa ei ihan onnistunut saamaan erävoittoa. Yleispelaajat Tine Urnaut ja Filippo Lanza erityisesti tekivät pisteitä tärkeillä hetkillä.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja

- Onnikin täytyy ansaita. Vastassa oli yksi Euroopan parhaista seuroista. Hävityn pelin jälkeen ei voi olla tyytyväinen mutta kyllä me kaikkemme jätimme kentälle erityisesti kahteen ensimmäiseen erään. Pienet asiat ratkaisevat jossa maailman huiput ovat kovia. Meidän ”vanhat” kaverit olivat innoissaan kuin pikkupojat.

Angelo Lorenzetti, Trentino Volleyn päävalmentaja

- Aamulla puhuin pelaajille että Valepalla on maailmanluokan vastaanottaja, Olli Kunnari, jota koitettiin saada pois hyökkäyksestä suuntaamalla syöttöjä hänelle. Pelattiin hyvä syöttöpeli varsinkin erien lopussa. Joukkue oli hieman väsynyt Italian Cupin final fourista. Mikko Esko kieputti peliä hyvällä temmolla. Kaiken kaikkiaan pienet erot.

Kuvat: Hannu Moilanen