VaLePan taistelu ei riittänyt jatkoon

03.03.2016

VaLePan upea taival miesten lentopallon toiseksi korkeimmassa Eurocupissa CEV Cupissa katkesi torstaina. Berlin RV otti toisessa osaottelussa kotivoiton 3-0 (25-22, 32-30, 25-19) ja voitti myös perään pelatun ns. kultaisen erän 15-11.

Voitolla Berlin RV jatkaa CEV Cupin välieriin, jossa se kohtaa belgialaisen Knack Roeselaren. Toinen välieräpari on täysin venäläinen, kun Kokkolan Tiikerit aiemmin pudottanut gazprom-Ugra Surgut kohtaa Moskovan Dinamon.

VaLePalla oli kotona otetun 3-1 -voiton myötä mainiot lähtökohdat ottaa kolmantena suomalaisjoukkueena paikka lentopallon Eurocupien neljän parhaan joukossa Pieksämäen NMKY:n ja LP Salon jatkoksi. Ja hienon taistelun sastamalaisjoukkue järjestikin, vaikka erävoittoja ei sen nimiin kirjattu.

4129 katsojan edessä avauserässä VaLePa oli jo siirtyä 20-16 -johtoon, mutta kotijoukkue sai parinkin ihmeen kautta kaivettua pallon voitoksi. Tämän innostamana se rynnistikin loppuerän suvereenisti ja voitti sen 25-22.

Toinen erä oli illan huimin. VaLePa tuli 19-24 -numeroista aina eräpallotilanteeseen asti. Eräpalloja kertyi suomalaisjoukkueelle peräti neljä, mutta niillä ei erävoittoon tarvittavaa pistettä kasaan saatu. Lopulta berlin RV kuittasi erän 32-30.

Kolmannessa erässä VaLePa oli tasoissa viimeisen kerran 16-16 -lukemissa, jonka jälkeen isäntäjoukkue kuittasi erän lopun helposti.

Kultaisessa erässä hienon pelin pelannut Olli Kunnari kannatteli hyökkäyksillään VaLePa hienosti pelissä ja niittasi jopa joukkueen 9-8 -johtoon jatkopallolla Mikko Eskon tarjoilusta. Berliiniläisten aikalisän jälkeen peli sai kuitenkin suomalaisittain julman suunnan: kotijoukkue teki viisi pistettä perättäin. Verkkosyöttö, torjunta, kaksi vastanotosta karannutta vastapalloa ja yksi kontrahyökkäys olivat vieraiden kannalta kohtalokkaat. Lopulta Felix Fischerin hyökkäys kakkospaikalta päätti suomalaisjoukkueiden Eurokauden 2015-2016.

VaLePasta Olli Kunnari (18/+15) nousi ykkösnimeksi. Mikko Eskon peli oli laiturien kanssa kohdillaan ja venezuelalaishakkuri Jesus Chouriokin (18/+12) paransi karuhkon alun jälkeen peliään hyvälle tasolle. Myös libero Jarmo Korhonen ansaitsee isot kehut esityksestään. Elviss Krastins (10/+6) puolestaan paukutteli muttmaan otteeseen erittäin näyttävästi kutospaikalta. Keskimiehet Andriy Levchenko (4/+1) ja Eduard Venski (8/+5) olivat melko työttömiä hyökkäyspuolella saatuaan koko neljässä erässä yhteensä 11 passia.

Kotijoukkueen ehdoton ykkönen oli 25/+22 takonut yleispelaaja Robert Kromm, jonka hyökkäystehot olivat 69%. Kaikkiaankin kotijoukkue hyökkäsi 61% tehoilla.

VaLePan pelit jatkuvat jo lauantaina Porissa, jossa se kohtaa Mestaruusliigan kotiottelussaan Team Lakkapään. Sunnuntaina joukkue esiintyy puolestaan Karkkilassa Korson Vedon vieraana.