VaLePan vuoro nousta nurkasta 2-3 voittoon Lakkapäätä vastaan

10.02.2017

Team Lakkapää ahdisti toisen kärkijoukkueen Vammalan Lentopallon nurkkaan edellissunnuntain Hurrikaani-ottelun tapaan, mutta tälläkään kertaa joukkuetta ei palkittu hyvästä pelistä kuin vain yhdellä sarjapisteellä VaLePan vietyä viisieräisen ottelun lopulta 2-3.

Näin VaLePa kuittasi tammikuun alun 1-3 kotitappion Lakkapäälle, mutta ilmaiseksi se ei tullut.

Team Lakkapää aloitti ottelun ensimmäisen erän vahvasti, kun Andre Brown torjui joukkueen 2-0 johtoon. Joukkue meni jo 9-6 johtoon, jonka VaLePa tasoitti Mikko Eskon syöttövuorolla 10-10:een. Urpo Sivulan syöttövuorolla VaLePa karkasi jo 13-16 johtoon ja tämän jälkeen kentällä huseerasi enää yksi joukkue, kun VaLePa rallatteli Lakkapään virheiden avustamana 17-25 erävoittoon.

Toinen erä alkoi myös tasaisena, kunnes VaLePa meni Sivulan ja Mäkisen torjunnoilla 5-7 johtoon. Tämän jälkeen Lakkapää vaihtoi passariksi Arash Dosanhj´n, jonka syöttövuorolla Lakkapää puolestaan meni 9-8 johtoon. Erää pelattiin tasaisena siihen saakka kun Chris Voth torjui Sivulan ja Lakkapää meni 18-16 johtoon. Andre Brown otti ässän Peetu Mäkiseltä ja Lakkapää alkoi hivuttautua kohti erävoittoa tilanteessa 21-18. Loppuerä oli tarkkaa side-out pelaamista, kunnes vaihdosta tullut Matias Korhonen iski jälleen Mäkisen käsistä eräpallon 25-22 Lakkapäälle.

VaLePa vaihtoi kolmanteen erään Peetu Mäkisen tilalle Olli kunnarin, mutta erän alussa se ei vielä näkynyt, sillä kolmas erä alkoi Lakkapään tulituksella, ja joukkue johti jo 5-1 Brownin ässällä. VaLePa kavensi Sivulan ässällä 6-4:ään. Dosanhj torjui Kunnarin ja Lakkapään 10-6 johtoon, minkä jälkeen Lakkapää meni jo 13-7 ja 18-12 karkumatkalle. VaLePa nousi vielä 20-17 ja 24-19 tilanteeseen, mutta erä päättyi lopulta Sivulan syöttövirheeseen 25-22.

Neljäs erä alkoi VaLePan komennossa ja se johti jo 8-13, mutta Lakkapää kipusi kuitenkin hyvän hyökkäys- ja torjuntapelin ansiosta tasoihin 14-14. Jälleen joukkueet pelasivat tiukkaa side-out-peliä ja tilanteessa 19-20 Kunnari hyökkäsi ensin VaLePan kahden pisteen johtoon ja ässällä vei jo kolmen pisteen karkumatkalle, joka piti erän loppuun saakka, ja VaLePa tasoitti ottelun pistein 20-25.

Viides erä oli tasainen tilanteeseen 5-5 saakka, mutta sen jälkeen VaLePa kipusi hiljalleen karkumatkalle, joka päättyi Kunnarin kahteen ratkaisevaan torjuntaan ja tilanteeseen 7-13. Erän päättyi VaLePalle lopulta 9-15 ja koko ottelu 2-3.

Lakkapään hakkuri Fredric Gustavsson iski ottelussa järkyttävän määrän: 59 passia, mikä näkyi viidennessä erässä, jossa hän teki viisi hyökkäysvirhettä, joista neljä tuli vastustajan torjunnoilla. Joukkue teki ottelussa 15 hyökkäysvirhettä VaLePan 11 vastaan. Lakkapään vastaanotto, joka on ollut rautaa viime otteluissa oli sitä nytkin: 67 prosenttia VaLePan 57 vastaan. Torjunnat menivät VaLePalle 11-12 ja ässät 6-5.

Yleispelaaja Olli Kunnari, VaLePa:

- Kaksi eka erää toistensa vastakohtia. Oma peli pikku hiljaa lämmetessä parani. Vastustaja teki pelaamisesta vaikeaa. Lopussa pari onnistunutta syöttöputkea toi voiton.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää:

- Hiljaiseksi vetää, hyvä mahdollisuus oli voittaa. Jäi tunne, että annettiin tärkeä voitto. Sorruttiin virheisiin kahden erän lopussa ja torjunta/puolustuspeli vähän niin ja näin. Omissa käsissä oli peli ja siksi tappio kirvelee.

Päävalmentaja Sami Kurttila, Valepa:

- Tämän hetkinen Lakkapää on erittäin kova joukkue. Fyysinen ottelu, keskipelissä isot miehet molemmilla takoivat palloa. Kunnarin mukaan tulo rauhoitti peliä ja toikin lopulta pelin meille. Peliin sytyttiin kun Lakkapää ahdisti meidät nurkkaan.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Lakkapää:

- Oman pelin taso on siinä pisteessä, ettei voida sallia tällaisten pelien tappioita. Hyvästä vastaanotosta ei tapettu enää palloja ottelun lopussa, siinä tuli ero VaLePan eduksi. Pelissä oli paljon hyvää, mutta voitot lasketaan.