Seuraa meitä somessa:

VanLiew ja Smidl Teollisuusliiton Kuukauden Tekijät Mestaruusliigassa joulukuussa

02.01.2024

Pölkky Kuusamon yhdysvaltalainen yleispelaaja Cortney VanLiew ja Akaa-Volleyn tsekkihakkuri Matej Smidl on valittu Teollisuusliiton Kuukauden Tekijöiksi lentopallon Mestaruusliigassa joulukuussa.

Akaa-Volley voitti miesten liigassa viisi kuudesta joulukuun ottelusta Smidl tehtyä niihin keskimäärin 27,3/+15 tehot. Pölkky Kuusamo voitti naisissa kaikki kuusi joulukuun otteluaan häviten niissä vain yhden erän. VanLiew teki peleihin keskimäärin 13,3/+8,4 tehot.

Naisten tähdistöön valittiin ennätyksellisesti peräti kuusi pelaajaa tappiottomasta liigakärjestä Pölkky Kuusamosta. Joukkueesta tulivat valituiksi VanLiewín lisäksi passari Sofia Lehto, toinen yleispelaaja Carlyle Nusbaum. keskipelaajat Amiya Jones ja Bettina Yli-Sissala sekä libero Juulia Jäppinen. Seitsemän pelaaja joulukuun tähdistössä on LP Viestin hakkuri Daria Butkevych. VanLiew, Yli-Sissala sekä Jäppinen ovat kaikki tähdistön ensikertalaisia.

Koskaan aiemmin ei naisten Mestaruusliigassa ole valittu kuutta pelaajaan samasta joukkueesta kuukauden tähdistöön Aiemmin Pölkky on saanut parhaimmillaan viisi pelaajaa kuukauden tähdistöön tamikuussa 2022 ja muista seuroista samassa ovat onnistuneet LP Viesti viidesti (huhtikuu -17, marraskuu -13, tammikuu -12, helmikuu -11, maaliskuu -10) ja kertaalleen Hämeenlinna (huhtikuu -18) sekä LP Kangasala (tammikuu -21).

Miesten joulukuun tähdistöön sai pelaajia viisi eri seuraa. Kokkolan Tiikereistä mukaan pääsivät keskipelaaja Antti Leppälä sekä libero Teemu Lahti. Akaa-Volleysta puolestaan Smidlin lisäksi valittiin yleispelaaja Jere Heiskanen. Tähdistön konkari on jo 13:nnen kerran keskipelaajan paikalle valittu Savo Volleyn Tommi Siirilä. Passarin paikan valtasi Loimun Tomi Saarinen ja toisen yleispelaajan paikan Hurrikaani-Loimaan Nooa Marttila. Marttila ja Lahti saivat kunnian nyt ensimmäisen kerran.

Miesten Teollisuusliiton Kuukauden tekijöiksi on aiemmin tällä kaudella valittu VaLePan Mikko Esko ja Hurrikaani-Loimaan Santeri Välimaa. Naisten aiemmat valinnat ovat olleet LP Kangasalan Iina Andrikopoulou ja Pölkky Kuusamon Carlyle Nusbaum.

Mestaruusliigan Kuukauden pelaajat on valittu kaudesta 2003-2004 lähtien ja Kuukauden tähdistöt kaudesta 2009-2010 lähtien. Valinnat suorittavat Mestaruusliigan päävalmentajat.

Naisten joulukuun Teollisuusliiton Kuukauden Tekijä: Cortney VanLiew, Pölkky Kuusamo

Joulukuun tähdistö
Passari: Sofia Lehto, Pölkky Kuusamo (3. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Daria Butkevych, LP Viesti (3)
Yleispelaaja: Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo (6)
Yleispelaaja: Cortney VanLiew, Pölkky Kuusamo (1)
Keskipelaaja: Amiya Jones, Pölkky Kuusamo (2)
Keskipelaaja: Bettina Yli-Sissala, Pölkku Kuusamo (1)
Libero: Juulia Jäppinen, Pölkky Kuusamo (1)

Miesten joulukuun Teollisuusliiton Kuukauden Tekijä: Matej Smidl, Akaa-Volley

Joulukuun tähdistö
Passari: Tomi Saarinen, Raision Loimu (2. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Matej Smidl, Akaa-Volley (2)
Yleispelaaja: Nooa Marttila, Hurrikaani-Loimaa (1)
Yleispelaaja: Jere Heiskanen, Akaa-Volley (2)
Keskipelaaja: Antti Leppälä, Kokkolan Tiikerit (6)
Keskipelaaja: Tommi Siirilä, Savo Volley (13)
Libero: Teemu Lahti, Kokkolan Tiikerit (1)

  Takaisin