Seuraa meitä somessa:

Vantaa Ducks täräytti putken poikki sarjakärkeä vastaan

06.01.2024

Loppiaisen isoimmat Mestaruusliigan riemut nähtiin Vantaalla, jossa kotijoukkue Ducks kaatoi vierailleen sarjakärjen Akaa-Volleyn nousten samalla liigan viimeiseltä paikalta yhdeksänneksi. Samalla Ducks katkaisi 17 perättäisen tappion putken keskinäisissä kohtaamisissa. Muuta illan voittajat olivat VaLePa kotonaan sekä Savo Volley ja Hurrikaani vieraissa.

Loimun ja Savo Volleyn loppiaisottelu päättyi vieraiden juhliin

Raisiossa nähtiin lauantaina viime kevään pronssiotteluiden uusinta, kun Savo Volley saapui loppiaisviikonloppua viettämään Mestaruusliigan merkeissä Turun seudulle. Viime kevään tapaan Savo Volley oli tälläkin kertaa sen verran nälkäisempi, että vei täydet sarjapisteet mukanaan luvuin 1-3 (21-25, 23-25, 25-18, 18-25).

Loimu lähti otteluun ilman päävalmentaja Kari Raatikaista, joka on ollut koko viikon kipeänä. Hänen tehtäviään hoiti apuvalmentaja Kai Stenius. Vierailta sen sijaan puuttui matkasta keskitorjuja Tommi Siirilä.

Ottelun avauserä oli kotijoukkueelta sekavan näköistä pelaamista. Vastaanotto toimi hyvin, mutta sen jälkeen ei oikein mikään. Isännät tehtailivat avauserään harvinaiset 15 pistettä vieraiden hyväksi virheillään, joten Savo Volleyn ei tarvinnut paljon itse tehdä erävoiton eteen. Toiseen erään Loimu sai puolitettua virheensä, mutta sekään ei riittänyt erävoittoon, vaikka syöttövaihtoon tulleen Janne Pyhäjärven syötöllä Loimu menikin jo 22-20 johtoon. Savo Volley puristi kuitenkin erän itselleen parin torjunnan ja varmojen otteiden myötä.

Kolmannessa erässä nähtiin kentällä piristynyt Loimu. Virheitä erään tuli enää kaksi ja joukkue sekä yleisö heräsi täyteen taisteluun viimeistään 8-8 tilanteessa, kun Tomas Rodriguezin hakiessa palloa vaihtopenkkien takaa joukkueen huoltaja Juha ”JeeJee” Brandt lensi selälleen ja löi päänsä katsomon portaiden kulmaan. Ottelu jäi huoltajalta kesken ja hänet kuljetettiin terveydenhuoltoon tarkastettavaksi. Kolmas erä kulki siitä loppuun asti Loimun komennossa ja keskipelaajien vahvoilla otteilla isännät kavensivat ottelun. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi ja neljäs erä oli jälleen alusta alkaen Savo Volleyn hallussa. Erän ratkaisupelaaja oli Savo Volleyn vaihdosta irti päästämä Alvi Shurdhi, joka teki viimeiseksi jääneeseen erään 7 pistettä.

Loimun parhaat pistemiehet olivat 14 pistettä mieheen tehneet Aleksei Zhbankov ja Ali Fazli. Heistä tosin vain Zhbankov voi olla iltapuhteeseensa tyytyväinen, kun taas Fazlille teholukema +1 ei ole lainkaan normaali. Loimun libero Esko Vuorinen johti Loimun vastaanottoa 74% tarkkuudella ja se olikin oikeastaan ainoa isännillä hyvin toiminut osa-alue. Savo Volleyn puolella Joonas Jokela tehtaili niin ikään 14 pistettä ja yleispelaaja Michael Michelau 12. Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen ja otteluisäntä Turku Energia valitsi isänniltä parhaaksi pelaajaksi Aleksei Zhbankovin ja vierailta passari Kevin Rodriguezin.

Joonas Jokela, Savo Volley:

- Olihan se aikamoista taapertamista molemmin puolin. Tuntui ettei kumpikaan joukkue saanut itse oikein mitään aikaiseksi ja aika paljon pisteitä tuli vastustajan virheillä. Ei niin nättiä lentistä. Onneksi parani loppua kohti. Joku varmaan katsomossakin nautti. Tärkeä voitto meille.

Esko Vuorinen, Loimu:

- Komppaan Joonasta siinä, että molempien virheillä edettiin etenkin kaksi erää. Me pelattiin sitten hyvä kolmas erä ja sitten oli taas huonompaa.



Timo Tolvanen, Savo Volley:

- Eihän tuo peli meiltä kummaltakaan ollut hääviä etenkään kahdessa ensimmäisessä erässä. Saatiin Loimulta paljon ilmaisia ja roikuttiin pelissä mukana. Sitten meinattiin kolmannessa erässä pudota kelkasta, kun Kerttulan väki löi kättä yhteen. Kaksi viimeistä erää oli vääntämistä. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolesta voitosta.

Kai Stenius, Loimu:

- Tähän aamuun kun tultiin, niin tuntui että ollaan valmistauduttu hyvin, mutta pelistä huomasi heti ettei se lähtenytkään. Taktisesti kaikki oli ihan ok, ei jäänyt siitä kiinni. Hyökkäämisen tehot hävittiin etenkin laitureilla. Tehtiin sieltä liian paljon virheitä.


Raision Loimu - Savo Volley 1-3
21–25, 23–25, 25–18, 18–25
Koti:Zhbankov 14/+8, Fazli 14/+1, Rodriguez 9/-1
Vieras:Jokela 14/+5, Michelau 12/+7, Kovac 11/+6

MVP:t
Aleksei Zhbankov, Loimu
Kevin Rodriguez, Savo

PROlibero
Esko Vuorinen, Loimu

Katsojia 617

Ottelukuvat

Ottelutilasto

VaLePa päätti joulunajan voitokkaasti

Liekö kova pakkanen pelästyttänyt katsojat, sillä pelissä oli kauden vähäisin katsojamäärä. Paikalla olleet saivat kuitenkin nähdä tasaisen ja jännittävän pelin. VaLePa onnistui lopulta kokemuksellaan ja kotiyleisön tuella ottamaan tarvittavat pisteet, ja 3 sarjapistettä jäi Sastamalaan.

VaLePa Sastamala Tampere – TUTO Volley 3-1 (25-23, 25-23, 20-25, 25-20)

Esko, Direito, Ekman, J. Leinonen, Franca, Sivula, Andonovic l
Bulgyn, Lehtonen, Vuorenmaa, Helenius, Groffier, Sihvonen l

VaLePan riveistä puuttui tänään Eetu Pennanen ja se kyllä näkyi VaLePan vastaanotto- ja puolustuspelaamisessa.

Ensimmäisen erän alussa TUTO Volleylla oli suuria vaikeuksia vastaanottopelissä. Pukkipaidat ottivat 7-2 johdon. Tilanteessa 14-11 puolestaan VaLePan vastaanottajat olivat helisemässä Alek Rastamon hypäreiden edessä. Sitten mentiinkin tasatahtia 23-23 tilanteessa William Groffier teki syöttövirheen ja Mikko Esko ässän, 25-23.

Toinen erä oli myös tasainen. Tuomas Siirilän syöttövirheen myötä pukkipaidat etenivät eräpalloon. Jani Helenius kavensi vielä nelospaikan hyökkäyksellä, mutta Jacob Ekmanin keskihyökkäys päätti erän.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä on usein ollut VaLePalle vaikea, niin tänäänkin. Jan Helenius päätti hyökkäyksiä virheettömästi ja otti erässä kolme torjuntaa. Alek Rastamon jatkoi tehokasta hyökkäyspeliä 67%:n teholla. Turkulaiset puolustivat erässä erinomaisesti. TUTO Volley vei tämän erän vastaanoton 68%-36% ja se vaikeutti pelinrakentelua. Gabriel Franca oli VaLePan onnistuja erässä.

Neljänteen erään VaLePa tuli vahvasti. Torjunta-/puolustuspelaaminen kohentui merkittävästi. Suoria torjuntoja tuli kolme, mutta lukuisia vaimennuksia, joissa puolustuksen jälkeinen hyökkäyspeli oli tehokasta. Puolustuksen jälkeiset hyökkäykset 14-7 ja hyökkäysprosentit 79-14.

VaLePan Gabriel Franca 19/+13 palkittiin ansiosta parhaana. Keskipelaajat olivat tehokkaita Chase Direito 11/+11 ja Jacob Ekman 15/+12, joista 4 torjunnoilla. Mikko Esko oli tehokkain aloitussyöttäjä 22 syöttöä, joista 3 ässää.

TUTO Volleyn paras tänään oli Jan Helenius ja pelasi vähillä virheillä. Hän vastaanotti puoli kenttää, silti vastaanotto 60%. Alek Rastamo pelasi hyvän hakkuripelin 19/+12 hyökkäysteho 60%.

Jan Helenius:

- Iloisen oloinen meininki oli meillä kentällä, muutaman viikon pelitauko on tehnyt hyvää, saatiin hyvä startti alkuun. Ollaan päästy reenaamaan hyvin. Muutaman pisteen erolla olevat pelitvoivat kääntyä kummalle vain, nyt VaLePa oli niissä vahvempi.

Gabriel Franca:

- Voimme pelata vielä paremminkin, erityisesti vastaanotossa. Nautin pelaamisesta täällä.

Jani Niskakangas:

- Kahteen ensimmäiseen erään en ollut tyytyväinen, olisi ollut mahdollisuus ottaa eristä voitot. Meidän pelivire ei niinkään yllättänyt, ollaan pari viikkoa reenattu hyvin ja pystytään peliä kehittämään. Huomenna on Savo vastassa ja päästään heti jatkamaan tästä mihin jäätiin.

Janne Kangaskokko:

- Hyvä startti on tuloksellisesti, meillä edelleenkin kyllä omassa pelissä ongelmia, mutta hyvä lähtö kevätkauteen. Tästä pystyy lähteä kehittämään peliä ja harjoittelemaan ensi viikolla, kun saadaan ukkoja sairastuvalta takaisin. Valoa tunnelin päässä fiilis. Kun päästään tekemään töitä paremmin harjoituskentällä niin saadaan tietyt pallovarmuusasiat kohoamaan, laatua pitää saada lisää.


VaLePa - TUTO Volley 3-1
25–23, 25–23, 20–25, 25–18
Koti:Franca 19/+13, Ekman 15/+12, Leinonen 11/+3
Vieras:Rastamo 19/+12, Helenius 16/+13, Groffier 10/+1

MVP:t
VaLePa Gabriel Franca
TUTO Volley Jan Helenius

PROlibero
Ville Sihvonen, TUTO Volley

Katsojia 368

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Ducksille riemukas voitto sarjajohtaja Akaasta

Vantaa Ducks - Akaa Volley 3-1 (25-22, 25-22, 20-25, 25-21)

Melkein kahden kuukauden joulutauon jälkeen kotipeleissä Korson Lumoon saapui loppiaisena vieraaksi sarjajohtaja Akaa Volley. Akaa oli ehtinyt jo aloittaa vuoden pelit, kun puolestaan Ducks vasta palasi joulutauolta. Ja joultauolta tuleva ankkalauma oli täynnä energiaa ja otti hienon kolmen pisteen voiton.

Vuoden ensimmäisen ottelun otteluisäntä oli Vibrakone ja katsojia Lumon lauteilla 421.

Ensimmäinen erä oli alkuun tasainen, kunnes tilanteessa 14-17 Akaa näytti jo menevän menojaan. Ducks kuitenkin oli päättänyt näyttää mihin pystyy. Hyvä syöttöpeli oli avainasemassa. Ducksin hakkuri Milutin Pavicevicille joulutauko oli tehnyt ilmeisen hyvää, hän oli liekeissä ja onnistui miltei kaikessa. Vastustajan hakkuri Matej Smidl teki myös hyvää työtä, mutta se ei riittänyt. Jonkun verran apua erävoittoon ankat saivat myös Akaan syöttövirheistä.

Pavicevicin lisäksi hyvää työtä teki koko muu, hienosti puolustava joukkue. Passari Joona Väänänen ja keskitorjuja Jeremy Murray syöttivät hankalia syöttöjä ja Akaan vastaanotto oli yllättävän suurissa vaikeuksissa. Erä Ducksille 25-22.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. Ducks teki vahvaa työtä syöttöruudussa ja puolustuksessa, kun taas Akaa Volley teki paljon helppoja virheitä. Akaa kävi pari kertaa johdossa erän puolessa välissä, muuten ankat olivat koko ajan kuskin paikalla.

Pavicevic onnistui taas hyvin hyökkäyspelissä ja kun vastustajan Smidl otettiin pari kertaa kiinni torjunnalla vastustajan peli sekosi. Passarin vaihto Ilja Ivanovista Lasse Jänttiin ei auttanut, ja syöttövirheitä tuli Akaan puolella taas yllättävän paljon. Erä ankoille 25-22.

Kolmanteen erään tuli terästäytynyt Akaa. Vaikka Ducks meni alkuun Joona Väänäsen syötöillä johtoon niin Akaa meni 14-14 tilanteeen jälkeen menojaan. Henrik Porkka hyökkäsi muutaman kerran tehokkaasti keskeltä, mutta ei auttanut. Akaa vaihtoi pelaajia erän alussa ja erän lopussa voittava kokoonpano oli löytynyt. Tässä erässä ankat tekivät syöttövirheitä, kun taas Akaan syötöt sujuivat hyvin. Erä Akaalle 20-25.

Neljäs erä oli aluksi tasainen aina tilanteeseen 15-15. Sen jälkeen Ducks osoitti taas halunsa voittaa kevään aloituspeli ja meni johtoon, mutta Akaa kiri vielä rinnalle tilanteeseenn 19-19. Tämän jälkeen Akaa teki virheitä, kun taas Ducks onnistui. Lauri Vanhanen hyökkäsi näyttävästi vastustajan yläkäsien kautta ja Jermemy Murray otti tärkeän torjunnan. Kun sen jälkeen syöttövaihtoon tullut Akaan Mikko Räsänen epäonnistui syötössään peli oli selvä. Voitto ankoille 25-21.

Matej Smidl, Akaa Volley:

“Ducks halusi voittoa enemmän kuin me, se näkyi kaikista pelaajista. Tämä oli meille heniksesti raskas peli, emme valmistautuneet riittävästi”.

Milutin Pavicevic, Vantaa Ducks:

“Tämä oli meille hyvä aloitus kevätkaudelle huonon syksyn jälkeen. Koko joukkue pelasi hyvällä energialla. Itse olin kotona joululomalla seitsemän päivää, sekin antoi hyvää energiaa”.

Päävalmentaja Olli Kunnari, Akaa Volley:

“Tällaisessa tilanteessa pelaajien ja valmennuksen tulee katsoa peiliin. Emme olleet henkisesti valmiita. Vaikka peli välillä sujui hyvin niin kaikki kunnia Ducksille. Puolustivat uhrautuvasti ja ottivat onnistuneita riskejä jatkopalloissa.

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

“Olen tosi tyytyväinen jätkien puolesta. Olemme treenanneet hyvin ja valmistautuneet hyvin kahden viikon ajan ja se toi tulosta. Vaikka kolmannen erän jälkeen tuli vähän henkistä painetta niin pystyttiin voittamaan. Milutinin peli oli tänään iso asia, vastaanottajille pitää myös hattua nostaa”.


Vantaa Ducks - Akaa-Volley 3-1
25–22, 25–22, 20–25, 25–21
Koti:Pavisevic 25/+14, Kattelus 15/+6, Porkka 9/+6
Vieras:Smidl 22/+10, Räsänen 8/-1, Tyynismaa 8/+1

MVP:t
Milutin Pavicevic, Ducks
Matej Smidl, Akaa-Volley

PROlibero
Justin Lui, Ducks

Katsojia 421

Ottelukuvat

Ottelutilasto



Vuosi alkoi Kyyjärvellä trilleriottelulla

KyKy-Betset ja Hurrikaani-Loimaa palasivat joulutauolta loppiaisena. Vaikka pakkanen paukkuikin pihalla lähempänä -30, ei Kyy York Areenalla kylmä tullut kenellekään. Kyyjärveläisyleisö pääsi heti vuoden alussa nauttimaan huippuottelusta, mikä tiukkojen vaiheiden jälkeen kääntyi Hurrikaani-Loimaalle. Ottelu Hurrikaanille 2-3 (23-25, 25-18, 25-21, 22-25, 18-20).

Ensimmäinen erä oli syöttövirheiden sävyttämä ja virheitä tuli molemmin puolin: KyKy-Betsetille 6 ja Hurrikaani-Loimaalle 7 kappaletta. Hurrikaani otti muutaman pisteen johdon ja onnistui aivan erän loppuvaiheille asti pitämään sen. KyKy-Betset pääsi pisteen päähän, mutta loimaalaiset repivät eron aina kolmeen. Tilanteessa 22-22 isännät pääsivät vasta tasoittamaan, mutta Hurrikaani-Loimaa onnistui tämän jälkeen nappaamaan kaksi eräpalloa 22-24. Lopulta Eetu Häyrinen sai niitata erän vieraille ansaitusti 23-25. Syöttövirheiden lisäksi selvä ero tuli vastaanotossa. KyKy-Betsetin vastaanotto oli 33% ja Hurrikaani-Loimaan 53%.



Toinen erä alkaa ensimmäisen toisinnolla. Loimaalaiset ottivat 3-6 johdon osittain myös KyKy-Betsetin suorien hyökkäysvirheiden johdattelemana. Tilanteessa 4-7 syöttöruutuun astelee Aapo Huhtamäki, jonka hyvillä syötöillä Betonimiehet tasoittavat erän ja saavat uuden vaihteen peliin. Joel Laakson syöttövuorolla KyKy-Betset nostaa johtoaan kolmeen pisteeseen. Erän edetessä KyKy-Betset onnistuu vielä lisäämään johtoaan. Renars Jansonsin syöttövuoro oli erän kannalta ratkaiseva. Hurrikaanin vastaanotto haparoi ja Colin Lovejoy rokotti verkolta. Erä päättyi Hurrikaani-Loimaan syöttövirheeseen 25-18. Toisessa erässä KyKy-Betset onnistui vähentämään suoria virheitä, kun Hurrikaani taas teki niitä yhteensä kahdeksan.

Pitkän erätauon jälkeen kolmatta erää edettiin tasaisesti kymmenen pisteen hujakoille. Tämän jälkeen Betonimiehet ottivat muutaman pisteen johdon, mikä ei kuitenkaan Hurrikaania latistanut, sillä 16-11 tilanteesta he vielä nousivat pisteen päähän 16-15. Kyyjärveläiset kuitenkin hyökkäsivät vahvasti, millä tarvittava ero saatiinkin, sillä isäntien hyökkäysprosentti oli 59%. Erityisesti hakkuri-Jansons oli hyökkäyspäällä, sillä hän onnistui erässä tekemään 11/+10 tehot ja tappoi palloa 82%. Aivars Petrusevics sai kunnian päättää kolmannen erän lukemiin 25-21.

Neljännessä erässä loimaalaiset ottavat kolmen pisteen kaulan. Laakson syöttövuorolla ja Renarsin kaappitorjunnalla isännät tasoittavat erän 12-12. Tästä erää edetään tasaisesti, kunnes erän lopussa syöttöruutuun astelee Hurrikaanin uusi vahvistus Gyimah Daenan, joka hyvillä syötöillään onnistuu tekemään eroa 20-23. Guntis Atars vaihtaa kentälle Romans Saussin tilalle Kasper Pennasen ja tämä vaihto tuo KyKy-Betsetille pisteen. Hurrikaanin johto kuitenkin pitää ja erä päättyy 22-25 Santeri Välimaan torjuntaan. Neljännessä erässä Hurrikaani onnistui ottamaan kolme torjuntaa, kun kyyjärveläiset onnistuivat tässä vain kerran.

Viides erä lähtee kyyjärveläisten johdossa. Betonimiehet onnistuvat nostamaan johtoaan jo kolmeen pisteeseen, mutta erän lopussa loimaalaiset tasoittavat 13-13. KyKy-Betsetillä on erässä kaksi ottelupalloa, mitkä Hurrikaani onnistuu kääntämään edukseen. Loimaalaiset saavat myös käännettyä edun erän lopussa itselleen, mistä edetäänkin piste pisteeltä. Kyyjärveläisyleisö pääsi näkemään kunnon nitroerän, missä molemmat joukkueet laittoivat kaiken likoon. Hurrikaani kuitenkin onnistuu lopussa kääntämään pelin itselleen Miika Haapaniemen syöttövuorolla. Erä päättyykin Haapaniemen ässään 18-20.



Illan kuningas tänään oli KyKy-Betsetin Jansons, joka takoi viiteen erään 35/+22. Pelissä erot olivat pienet, mitkä tilastotkin osoittavat, sillä KyKy-Betsetin tappoprosentti oli 50% ja Hurrikaani-Loimaan 49%. Suurin ero tuli torjunnoissa, sillä Hurrikaani onnistui tekemään 10 tappotorjuntaa ja KyKy-Betset 6.

Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset:

- Ei ole mukavaa hävitä. Oli hyvä fiilis. Tuntunut myös treeneissä hyvältä nyt parina päivänä. Joel (Laakso) oli poissa parista treenistä, koska hän oli kipeänä.

Greg Petty, Hurrikaani-Loimaa:

- Oli melkoinen taistelu. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja hyökkäsivät hienosti. Tiesimme KyKy-Betsetin puolustavan hyvin. Oli hauskaa, tiukka peli. Löydän aina jotain parannettavaa omasta pelistäni, esimerkiksi syötössä tänään. Santeri (Välimaa) tekee hyvää työtä.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Tänään pojat taistelivat ja taktiikka onnistui. Häyrisen Eetu alussa pääsi liikaa lyömään rajaan. Onnittelut vastustajalle, hieman onnekkaampia olivat. Meillä oli jo parempi tilanne viidennessä erässä ja lopussa meni huonommin. Välimaa pelaa hyvää ja nopeaa laitapassia, mikä keskitorjujalle hankalaa seurata. Pojat tekivät minkä pystyivät. Tällä hetkellä olen heihin tyytyväinen. Huomenna lepoa ja maanantaina aloitetaan kovaa työtä.

Olli Kuoksa, Hurrikaani-Loimaa:

- Aina löytyy parannettavaa, mutta kauttaaltaan oli hyvä peli. Väitän, että liigan parhaat laitahyökkäysjoukkueet pelasivat tänään. Suoria virheitä ei tule kovinkaan paljoa tai torjuntoja, kun hyökätään järkevästi. Molemmat passarit pelasivat hyvin, mikä vaikuttaa syöttöpeliin. Kiva, että peli kääntyi meille. Ruokaa ja bussi kohti Kokkolaa.

Lehdistötilaisuus

Kyky-Betset - Hurrikaani Loimaa 2-3
23–25, 25–18, 25–21, 22–25, 18–20
Koti:Jansons 35/+22, Petrusevic 13/+1, Lovejoy 11/+9
Vieras:Petty 29/+19, Häyrinen 22/+15, Gyimah 8/+4

MVP:t
Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset
Greg Petty, Hurrikaani-Loimaa

PROlibero
Joel Andersson, KyKy-Betset

Katsojia 333

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin