Seuraa meitä somessa:

Vierasjoukkueiden sunnuntai

04.02.2018

Sunnuntai oli miesten Mestaruusliigassa vierasjoukkueiden ilta. Sarjataulukossa ennen illan otteluita edellä olleet vierailijat Sampo Volley, Raision Loimu ja Team Lakkapää nappasivat voitot.

Loimu maksoi kalavelkansa Kokkolassa

Raision Loimu tuli Kokkolaan ja maksoi edellisen tappion kalavelat selkeästi 0-3 (18-25, 21-25, 23-25). Tiikereiden ”taakkana” on usko omaan itseensä; yksi takaisku ja peli on heti lukossa.

Ensimmäinen erä oli tasainen teknisen aikalisään saakka. Sitten Verneri Vetriön syöttövuoron kaksi ässää ja heti perään Trent O’Dea syöttövuorolla tehdyt Tiikereiden virheet repivät riittävän piste-eron. Loppu meni sitten syöttövuoroja vaihdellen ja sitä myöten erä Loimulle

Toinen erä alkoi heti Loimun selvällä otteella. Tilanteessa 2-6 Tiikerit vaihtoi Teemu Lahden Robert Seppäsen tilalle. Erä jatkui kuitenkin Loimun hallinnassa. Loimun puolustuspeli oli Tiikereiden vastaavaa selvästi huolellisempaa.

Kolmanteen erään tiikerit teki useampia vaihtoja avaukseen: Lasse Jylhä tuli passariksi Alle Määtän tilalle, Teemu Lahti yleispelaajaksi Robert Seppäsen tilalle ja Uchenna Ofoha keskipelaajaksi Simon Honen tilalle. Erä alkoikin tasaisemmin. Tiikerit jopa johtivat välillä, mutta tilanteesta 15-15 Loimu otti taas erän hallintaansa. Gustavssonin kaksi ässää tasoitti tilanteeksi vielä 18-18, mutta sitten Loimu ei enää päästänyt otettaan erästä ja vei koko ottelu nimiinsä.

Christophe Achten, Raision Loimu:

- Tämä oli tärkeä peli molemmille. Voi olla tyytyväinen omaan peliin. Tällä kertaa peli oli erilainen kuin tammikuussa täällä pelattu peli. Syöttömme oli parempaa tällä kertaa. Lisäsimme niihin painetta. Tiikereiden usko loppui aika äkkiä. Tiikereiden tilanne on vaikea. Tiedän tilanteen oman peli- ja valmennushistorian kautta. Haluamme varmistaa seitsemännen sijan sarjassa tulevissa peleissä.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Vastustaja pelasi hyvin. Oma joukkue hävisi torjunta- ja puolustuspelin. Vastustaja puolusti hyvin, me emme niinkään. Joukkueen asenne tuntuu olevan: ”älä vaan passaa minulle”. Fredric Gustavsson pelaa pisteitä, mutta hänenkään olemuksensa ei ole oikea. Henki ja itseluottamus on kaikilla hukassa. Käydään jatkossa keskusteluja koko joukkueen kanssa. Pitää saada oman pelin rentous takaisin. Kaikki on korvien välistä kiinni.

Lähitapiolan pisteet
3 Marttila Loimu
2 Fifer Loimu
1 Gustavsson Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Raision Loimu 0-3
18-25, 21-25, 23-25
Kokkolan Tiikerit: Gustavsson 20/+9,Jylhä Lauri 9/+4,Leppälä 6/+5
Raision Loimu: Naarden 15/+6,Marttila 14/+12,Vetriö 10/+7
Katsojia: 584

Ottelutilasto

Isku raapi pisteen, Team Lakkapää kaksi

Rantaperkiön Isku sai raavittua pisteen Team Lakkapäätä vastaan lentopallon Mestaruusliigassa, mutta enemmänkin oli lähellä. Isku ja Lakkapää taistelivat Pyynikillä viisieräisen ottelun, jonka Lakkapää voitti lopulta lukemin 2-3 (25-27, 25-22, 18-25, 25-18, 12-15).

Isku aloitti ottelun hyvin ja johti ensimmäistä erää parilla pisteellä lähes loppumetreille asti. Ratkaisupalloissa Lakkapää kuitenkin onnistui paremmin, ja erä luisui vastustajalle. Isku ei kuitenkaan lannistunut erätappiosta, vaan aloitti hyvin myös toisen erän ja onnistui tällä kertaa pitämään parin pisteen johtoaseman erän loppuun asti. Iskun Ilari Toimela syötti erään peräti neljä ässäsyöttöä.

Pitkän erätauon jälkeen jatkettiin tasalukemissa. Lakkapään hyökkäysprosentti oli edelleen lähes 70%, ja vieraat menivät melko selkeään erävoittoon. Ottelu kuitenkin jatkui tasaisena, kun Isku tuli vahvasti neljänteen erään. Isku onnistui horjuttamaan Lakkapään vahvaa hyökkäyspeliä ja eteni erävoittoon selkein lukemin.

Tasainen viides erä ratkesi vasta loppuhetkillä. Lakkapään hakkuri Casey Schouten oli tärkeä pelaaja ratkaisuhetkellä ja teki viidestä viimeisestä pisteestä neljä.

Team Lakkapää vahvisti joukkuettaan vielä viime hetkillä uudella liberolla, kun kanadalainen Jeremy Davies liittyi joukkueen vahvuuteen torstaina. Davies pelasi ensimmäisen ottelunsa Lakkapään paidassa Pyynikillä.

Tappioista huolimatta Isku onnistui raapimaan loppuviikon kahdesta ottelusta yhteensä kaksi pistettä, ja nousemaan yhdeksänneksi ohi Kokkolan Tiikereiden. Seuraavaksi Isku kohtaakin kotikentällään juuri Kokkolan Tiikerit sunnuntaina 11.2. klo 17.00.

Ilari Toimela, Isku:

- Voitto oli tosi lähellä. Sinänsä tappio ei tyydytä, mutta tärkeä piste kuitenkin lisää sarjataulukkoon. Pääsemme tästä hyvin eteenpäin, vaikka tappio tulikin.

- Vastustajalla oli kova syöttö ja ihan loppumetreillä meidän vastaanottomme mureni. Suhteellisen hyvä esitys meiltä, vaikka vähän ailahtelevaa. Seuraavasta kotiottelusta Tiikereitä vastaan lähdetään tottakai hakemaan voittoa. Siinäkin on tärkeät pisteet kyseessä, kun samoilla sijoilla ollaan, ja tällä peli-ilmeellä ollaan tosi lähellä voittoa. Meillä on tosi hyvä tsemppi joukkueessa tällä hetkellä.

Joshua McKay, Lakkapää:

- Joukkueen peli oli ailahtelevaa. Yritämme vielä löytää peliämme. Uusi libero tulee olemaan iso pelaaja meille, meillä on ollut ongelmia viimeisen kuukauden ajan, joten tarvitsimme pelaajan.

Oskar Muurinen, Isku:

- Tappiopeli harmittaa. Hyvääkin kuitenkin oli: jännitin meneekö meillä korvien väliin, kun ensimmäinen erä oli hanskassa ja sitten hävittiin se, mutta ei mennyt. Sama oikeastaan oli kolmannen erän jälkeen. Neljännessä erässä saimme Lakkapään hyökkäyksen 43% ja se näkyi heti pelissä, mutta muuten Lakkapää hyökkäsi hyvin.

- Seuraavaksi keskitymme niihin hyviin juttuihin, jotka ovat menneet selkeästi eteenpäin, torjunnan ja syöttämisen kanssa teemme lisää hommia, mutta ennen kaikkea pyrimme pitämään tämän tekemisen meiningin mikä meillä nyt on. Sanoin äsken pojillekin, että nyt kun peli alkaa mennä eteenpäin ja löytää uomiaan, niin kyllä pisteitäkin alkaa ropisemaan.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Voitto on tärkein tietenkin, mutta olisi pitänyt pystyä toisen ja neljännen erän alusta tappamaan peliä paremmin. Annoimme täysin aseet kaverille kummankin voittoerän jälkeen. Sihen on ihan selkeä syy, meillä menee vähän turhaksi naureskeluksi homma, ja siihen alamme keskittämään fokusta.

- Jet lagin kourissa oleva libero toi peliin juuri sitä mitä halusimme, eikä varmaan ollut niissä lukemissa missä vielä tulee olemaan. Vaikka vastaanotto oli vain 39%, niin se ei kerro koko totuutta.

Parhaat pelaajat:

Ilari Toimela, Isku
Jouni Palokangas, Team Lakkapää

Lähitapiolan pisteet
3 Palokangas Lakkapää
2 Hietanen Isku
1 McKay Lakkapää

Rantaperkiön Isku - Team Lakkapää 2-3
25-27, 25-22, 18-25, 25-18, 12-15
Rantaperkiön Isku: Hietanen 24/+21,Mäntylä 19/+11,Toimela 16/+15
Team Lakkapää: Schouten 29/+14,Walsh 16/+5,Palokangas 13/+9
Katsojia: 413

Ottelutilasto

Sampo Volley ei antanut Akaa-Volleylle erääkään

Sampo Volley vei sunnuntaina ottelun suoraan kolmessa erässä isäntäjoukkue Akaa-Volley kiusaksi erin 0-3 (22-25,26-28,16-25).

Ennakkoasetelmat sunnuntai-illan Akaa-Volleyn ja Sampo Volleyn kohtaamiseen olivat selkeät. Kotijoukkue oli selkeä altavastaaja. Se oli ottanut viikolla Vantaan Ducksilta selkäsaunan ja Ducks puolestaan jäi edellisenä päivänä Sampon jalkoihin.

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen kertoi joukkueensa olevan kiukkuisella päällä heikosti sujuneen Vantaan vierailun jäljiltä.

- Vantaalla ei todellakaan mennyt kuin Strömsöössä. Joukkueelta kaivataan huolellisuutta ja tiukempaa pelimoraalia tänään.
Sampo-Volleyn valmentaja Timo Tolvanen oli luonnollisesti katsonut Ducksin ja Akaan välisen kamppailun.

- Turha meidän on kuvitella, että tulossa olisi helppo koitos. Akaa on vaarallinen joukkue kotisalissaan.

Molemmat joukkueet panostivat kovaan syöttöön. Avauserän alussa Sampo Volley sai Akaan vastaanoton totaalisesti rikki ja kipusi jo 8 -16 johtoasemaan. Kun kotijoukkue sai lopulta juonesta kiinni, se oli jo myöhäistä. Hyvää loppukiriä säväyttivät Ryan Matherin moukarimaiset hyppysyötöt.

Toista erää Akaa-Volley vei pisteen kahden johtoasemassa aina ratkaisupalloihin saakka. Kun vastaanotto oli tarkempaa kuin avauserässä, passari Ossi Heino pääsi ruokkimaan hyvässä hyökkäysvireessä olevia keskitorjujia Teemu Koivusta (7/+7) ja Scott Siwickiä (12/+10). Jatkopalloille venyneessä erässä Sampo oli lopussa hitusen terävämpi.

Kolmannen erän alku oli ykkösen kaltainen. Mutta tällä kerralla Akaa-Volleylta ei nähty loppukiriä. Sampon torjunta poimi pisteen toisensa jälkeen eikä Tihinen löytänyt lääkkeitä hyökkäyspelin tehostamiseen edes pelaajavaihtojen kautta.

Erityisesti vieraiden torjuntapelin huolellisuus pisti silmään ottelun tilastoista. Libero Aleksi Mutkan lisäksi ainoastaan Eetu Häyrinen jäi ilman torjuntapistettä. Sampo voitti verkkotaistelut numeroin 3 - 11. Myös ässäsyötöt menivät vieraille 2 - 8.

Timo Tolvanen oli tyytyväinen Akaa-Volleyn tarjoamaan vastukseen.

- Pelimme lähti hyvin liikkeelle, mutta sitten Akaa tuli takaa lujaa ja antoi hyvän haasteen. Meillä onnistuivat etenkin laiturit loistavasti. Ja hakkuri Andrus Raadikin tehot (53 %) ovat nekin kohdillaan.

Lauri Tihisen kommenteissa alkaa olla toiston makua. Joukkue ei saa tuotua kaikkea osaamistaan näkyviin.

- Olemme useasti osoittaneet, että joukkueemme on taitava ja pystyy haastamaan kaikki liigajoukkueet. Uskon vankasti, että jäljellä olevissa peleissä osaaminen tulee vielä näkyviin.

Akaa-Volleyn pelaajat saivat kotiläksykseen kaikkien onnistuneiden suoritusten muistelemisen. Viikon kuluttua lauantaina Toijalan Monitoimihallissa pelataan niin sanottu kuuden pisteen ottelu Kokkolan Tiikereitä vastaan.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Joni Mikkonen (9/+4) ja Sampo Volleyn puolestaan Andrus Raadik (20/+16)

Lähitapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Häyrinen Sampo
1 Siwicki Akaa

Akaa-Volley - Sampo Volley 0-3
22-25, 26-28, 16-25
Akaa-Volley: /+, /+, /+
Sampo Volley: /+, /+, /+
Katsojia: 388

Ottelutilasto

Kuvat:
Tommy Lågland / Tiikerit
Jyri Kivimäki / Isku

  Takaisin