Seuraa meitä somessa:

Viiden erän perinteitä kunnioitettiin keskiviikkona

18.11.2015

Sekä Siilinjärvellä että Joensuussa nähtiin jälleen kerran viisieräiset kamppailut. Etta pelasi jo kauden kuudennen, Sampo viidennen ja Riento sekä Lakkapää neljäntensä.

Perinteitä kunnioitettiin Siilinjärvellä


Sampo ja Etta väänsivät tapansa mukaisesti viisi erää Siilinjärvellä. Tällä kertaa Etta kuittasi kuukauden takaisen tappionsa päätöserässä ja tasoitti näin keskinäisten otteluiden voitot kaudella 1-1. Ottelu oli jälleen kerran aaltoilevaa, Sampo vei ensimmäisen tiukan erän taistelemalla nimiinsä 25-23 ja molemmat joukkueet valmentajineen näyttivät nauttivan pelistä.

Toisen erän alussa tuomari päätti rauhoittaa peliä antamalla molemmille valmentajille keltaisen kortin edelliserän lopun tuuletteluista. Pennasen onnistumisen ja Markus Väisäsen syöttöputken turvin Etta karkasi jo 12-6 johtoon. Tämä oli kotijoukkueelle liikaa ja vaikka Djordjevicin vaihto Ville Heiskaseen hieman rauhoitti tilannetta, ei eroa saatu kurotuksi. Erä Ettalle 25-20.

Pitkän tauon jälkeen nähtiin jälleen hyvää lentopalloa molemmilta joukkueita, pitkiä palloralleja ja tasaista vääntämistä jossa molemmilla oli ote pelistä vuorotellen. Erän lopulla Sampo sai paremmin päätettyä hyökkäyksiään ja korjasi erävoiton 25-23.

Neljäs erä oli lähes puhtaasti Eetu Pennasen oma show. Mies oli aivan omissa korkeuksissaan ja käsi kävi vihaisesti. Sampo ei pysynyt tässä kyydissä ollenkaan, vaikka kokeili vaihtaa hakkuriakin. Nopeasti taululle kirjattiin murskalukemat 14-25.

Päätöserän aloittavana hakkurina oli taas Häyrinen. Erää tahkottiin tasaisessa merkeissä vaikka Etta napsi yksittäisiä peräkkäisiä pisteitä sieltä täältä. Arsenije Mutapcija tuli jälleen Eetun tilalle, muttei kyennyt kääntämään erää. Erän lopulla ainoat onnistujat olivat verkon "väärällä" puolella, joten vierailija sai tuulettaa voittoa lukemilla 8-15.

Ottelun valopilkku oli Tuomo Ikosen onnistunut keskipeli. Aiemmin vähemmällä vastuulla ollut mies pelasi koko pelin ja keräsi mukavat 13/+10 tehot.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Peli alkoi meiltä taas, kuten usein ennenkin, hyvin mutta sitten se aaltoilee tosi paljon. Ei ihan kärsivällisesti malteta pelata sitä peliä loppuun, vaan pikkuisen kiire tulee. Pelissä oli joitain valonpilkahduksia, mutta ei vaan kestetty loppuun asti. Etta tuli tosi hyvin ja puolusti sitkeästi, loppua kohti vielä lisäsi tehoja jatkopallojen hyökkäämisessä. Piste saaliina tänä päivänä.

Olli Kuoksa, Etta:

- Samat sanat aina sampopelin jälkeen, kaksi samantyyppistä joukkuetta kun pelaa vastakkain niin peli kestää kauan ja se on viihdyttävää. Ehkä pikkuisen monipuolisemmin pystyttiin pelaamaan kuin mitä Sampo, siinä tuli eroa. Toki Poikelan Antti saatiin kiinni nyt paremmin kuin viime pelissä. Erittäin tyytyväinen olen, se on aina maailmanmestaruus kun saadaan vieraissa yksikin piste.

Parhaat pelaajat
Antti Poikela Sampo
Eetu Pennanen Etta

LähiTapiolan pisteet:
3 Pennanen Etta
2 Tolvanen Sampo
1 Bittner Etta

Ottelutilasto

Riento taisteli jälleen 3-2 voiton



Viisieräinen trilleri nähtiin jälleen kerran Joensuussa kun Liiga-Riento taisteli Lakkapään kanssa. 3-2 peli oli nyt kolmas peräkkäinen viisieräisen voitto.



Ensimmäinen erä meni Lakkapäälle vaikka alusssa tuntui siltä, että Riento on niin vahva, että hoitaa erän. Vastaanotto jäi pikkusen irti ja Riento ei päässyt käyttämään vahvuuttaan eli hyökkäämistä Chemosin kautta. Lakkapää oli vahvempi ja vei erän 20-25.



Toinen erä oli myös tiukka ja Lakkapään syöttö aiheutti paljon päänvaivaa valmennukselle ja pelaajille. 
Esiin astui kuitenkin libero Lasse Kukkonen joka alkoi nostaa pallloja passarille siihen malliin, että päästiin hyökkäämään laadukkaasti ja näin erä Riennolle 25-20.



Kolmas erä oli taas Riennon heiniä. Lukuisia syöttövirheitä oli liikaa, mutta se mikä tasoitti ottelua, niin syöttövirheitä tuli molemmille joukkueille. Vahvaa hyökkäämistä varsinkin laidoista palloa tapettiin huolella. 
 Medic ja Palokangas Lakkapäältä ja Savimäki, Pelletier ja Chemos tako pallloa mallikkaasti lattiaan.

Neljäs erä oli edelleen todella tasaista vääntöä pinnoista ja edelleen etenkin Riennolla oli ongelmia saada syöttö verkon toiselle puolelle. Turhan usein pallo jäi verkkoon.
Lopussa Lakkapää oli piirun verran parempi ja vei erän nyt puolestaan 21-25.



Viidennen erän alku oli Riennolta vahva. Hyvän alun jälkeen pelin ollessa 5-2 näytti, että erä ja koko peli oli tulossa helposti, mutta eipä niin ollutkaan. Lakkapää taisteli vimmatusti, mutta koko ajan pari pinnaa perässä. 10-8 tilanteesta tuli eroa 4 pinnaa (12-8) ja taas näytti siltä, että erä ja koko peli menee Riennolla mutta mutta… Lakkapään saadessa syötön kulkemaan kovaa, hiipi lähemmäksi ja lähemmäksi. Pelin kulun mukaisesti sitten saatiin verkkosyöttö ja helpottava pinna Riennolle. Lakkapäällä oli jo 13 pinnaa ja Riennolla 14 kunnes tutun kaavan mukaan saatiin syöttövirhe ja näin erä 15-13 Riennolle ja koko otteluu 3-2.



Markus Kaurto, Lakkapää:

- Peli oli varmasti viihdyttävää ja kovia suorituksia nähtiin paljon. Vastustajan hakkuri ”ranko” palloa kovalla tehoilla. ”Hyvä äijä näyttää oleva. Henkeä yritin luoda vaikka pari kertaa kuumeninkin, mutta pyrin tuomaan rohkeutta ja tiukoissakin paikoissa,on pelattava peruspeliä kovaa. Mukava täällä on pelata vieras joukkueellakin kun tunnelma on katossa.



Michael Pelletier, Riento:



- Meillä peli kulki passarin kanssa oikein hyvin. Olemme harjoitelleet 4-paikan hyökkäystä paljon ja nyt ajoitukset osui kohdalleen.
Vastaanotossa olisin voinut ottaa isompaa roolia. Lakkapäällä on hyviä syöttäjiä paljon. Yritimme pelata fiksusti ilman panikointia. Löimme palloa fiksusti huonoista paikoista ja hyvistä paikoista kovaa.



Normunds Veinbergs, Lakkapää:



- Oli tosi tasainen vääntö puolin ja toisin. Torjunnalta olisin odottanut hieman enemmän kun oli tilaisuuksia enemmän kuin normaalisti.
Omalla syötöllä saatiin enemmä irti olevia palloja mutta Rientokin pelasi tehokkaasti passari Petteri Penttisen ansiosta.
Hakkuri Luka Medic pelasi vahvaa peliä mutta ailahtelua on vielä liikaa kauden tässä vaiheessa samoin kuin Peetu Mäkisellä.
Kaikki mitä tehtiin taktisesti, , tehtiin täys kympillä. Ainoastaan voisi tehdä laadukkaammin laitatorjunnan.



Jani Säisä, Riento:



- Täytyy sanoa, että Lakkapää on meille ollu vaikea vastustaja ja varsinkin syöttö on vaikea meille. Koko jan vastaanotto on vaikeuksissa syötön kanssa. Koitin valmistaa joukketta, että sieltä voi tulla syöttöputkia.

- Hyökkäyspäässä saatiin tehtyä fiksuja ratkaisuja. Vastustaja joutui tekemään itse pisteet.

- Omat virheet hyökkäyksessä jäi vähiin. Noilla syöttövirheillä saatiin tuhottua semikä oli pohjana. Viidennen erän voitto ja kaksi pinnaa, pitää olla tyytyväinen. Vastaanotto alkoi huonosti mutta libero Lasse Kukkonen sai otteen ja paransi ja sitä myöten koko joukkueen peli helpottui. Hakkuripeli oli kokonaisuudessaan hyvää. Torjunnat mitä vastustaja sai, kasauti hakkuria vastaan. Siellä sitä ollaankin kyttäämässä isojen miehien kanssa. Ehkä lyöntisuunnissa olis voinut olla pientä viilausta. Hakkuri Chemos ja Yleispelaaja Pelletier teki meille ne isot pinnat.

Parhaat pelaajat:
Lakkapää, Arshdeep Dosanjh

Riento, Michael Pelletier

LahiTapiola pisteet

3 Chemos Riento
2 Pelletier Riento
1 Medic Lakkapää

Marko Kaasisen kuvat

Ottelutilasto

Kuvat:
Marko Kaasinen
Eemeli Kiukkonen

  Takaisin