Seuraa meitä somessa:

Viikon ottelu: Estääkö Loimu VaLePan nousun liigakärkeen

31.10.2019

Hallitsevalla miesten lentopallon Suomen mestarilla VaLePa Sastamala Tampereella on torstaina mahdollisuus nousta liigakärkeen, jos se Ruudun ja Mestaruusliigan Viikon ottelussa nappaa voiton Raision Loimusta vieraskentällä. VaLePa on viime vuosina ollut liigassa Loimulle ylitsepääsemätön este.

VaLePa on voittanut 14 joukkueiden edellistä kohtaamista liigassa. Viimeksi Loimu pystyi voittoon huhtikuussa 2015 toisessa pronssiottelussa.

VaLePa (8-2) on pisteen kaksi peliä vähemmän pelannutta sarjakärkeä Hurrikaani-Loimaata perässä ja pinnan pelin vähemmän pelannutta Savo Volleyta edellä liigan kakkosena. Loimu (2-4) on puolestaan kuudennella tilalla vähiten liigapelejä pelanneena. Loimulla on peräti neljä peliä jo Europelien takia pelejä alkukaudesta runsaamminen pelannutta VaLePaa vähemmin pelattuna.

Viikon ottelu käynnistyy 18.30, mutta Ruuduin pregamen mukaan pääsette jo kotikatsomoissa 18.15. Ruudun selostajana/toimittajana on Panu Markkanen, jolla ennen peliä jututettavana päävalmentajat sekä pelaajat kummastakin joukkueesta. Tauon henkilökuvassa on Loimun australialaisvahvistus Trent O´Dea.

VaLePa tulee Raisioon kahdeksan liigapelin voittoputkessa. Mestarithan avasivat kautensa tappioilla Hurrikaanille ja Savo Volleylle, mutta sen jälkeen vain Hurmos on päässyt yhden pisteen verran vierailemaan sen pistekukkarolla.

Kotonaan Loimu on 2-2, kun Akaa-Volley ja Hurrikaani ovat onnistuneet hakemaan voiton Kerttulasta. VaLePa puolestaan vieraissa 4-1 hävittyään avauspelinsä Savo Volleylle avausvieraspelissään, mutta sen jälkeen voitettuaan Hurmoksen, Ettan, Lakkapään sekä Tiikerit neljässä edellisessä vieraspelissään.

Loimussa suurimmat mielenkiinnon aiheet ovat passarinpaikka (Saarinen vai Laakso), brasilialaishakkuri Windsonin huomaamattoman tehokas esiintyminen, kapteeni-Hershkon monipuolinen hyökkäyspeli sekä erittäin kova keskimiesosasto (O´Dea-Leeson-Mäki).

Toisella puolella mielenkiintoa riittää tietysti VaLePan ex/nyk. maajoukkueratsujen suhteen, mutta paljon muutakin: Mikko Karjarinta on ollut mainio alkukaudesta, David Pettersson on mielenkiintoinen uusi liigatuttavuus niin ikään keskellä ja totta kai myös Oivasta tuuraava hakkuri Aaro Nikula.

VaLePan parhaat pistemiehet ovat alkukaudesta olleet hakkuri Mikko Oivanen (14,6 p/o) ja yleispelaaja Niko Suihkonen (16,0) ja Loimun hakkuri Windson Ferreira (16,6) sekä Tamir Hershko (15,0).

Torjuntapuolella Oivanen on vain kahden torjunnan päästä tilastokärjessä olevaa nelikkoa Lehtonen-Mäkinen-Ojansivu-Niinivaara 19:llä torjunnalla ja vain yhden torjunnan vähemmän on ottanut Mikko Karjarinta. Loimun paras torjuja on ollut Windson (15).

Ässätilastossa Erik Sundberg (11) on paras valepalainen. Loimun miehiä ei lähelläkään tilastokärkeä näy, Blake Leesonilla ja Windsonilla on neljä ässää mieheen.

Passarien taistossa VaLePalla on heittää peliin Mikko Esko ja kakkosmiehenä Arttu Lehtimäki, kun taas Loimun kaksikkona on aika tasaväkinen Tomi Saarinen ja Joel Laakso. Liberoina ahertavat Avery Aylsworh Loimulta ja Aleksi Mutka VaLePalla.

  Takaisin