Seuraa meitä somessa:

VIIKON OTTELU: Iskeekö Upi uudeksi ennätysmieheksi ja millaisen haasteen KyKy-Betset heittää VaLePalle?

25.02.2024

Maanantain Mestaruusliigan ja Ruudun Viikon ottelussa on sarjapisteiden lisäksi jännitettävänä myös se, siirtyykö Urpo ”Upi” Sivula kaikkien aikojen miesten Mestaruusliigan pisteykköseksi. Upin mahdollinen 12:s piste maanantai-iltana nostaisi miehen ohi Normunds Veinbergisn 7150 pisteen saaliin tähän asemaan.

Itse pelissä liigan kolmospaikkaa itselleen runkosarjan lopuksi hamuava VaLePa saa vastaansa vahvasti seitsemännellä paikalla olevan KyKy-Betsetin.

KyKy-Betset pelasi juuri sunnuntaina Hurrikaanin vieraana Loimaalla HÄVITEN 0-3, kun taas VaLePan edellinen peli on perjantailta sen lyödessä TUTO Volleyn Turussa 3-1.

VaLePa (14-9, 45 pistettä) on kotikentällään ollut sarjan kolmanneksi paras joukkue (9-3), kun taas KyKy-Betset (11-11, 33 pistettä) on vierastaulukossa sarjakasi (4-8).

Kauden aiemmissa kohtaamisissa VaLePa on vienyt molemmissa voiton: lokakuussa Kyyjärvellä niukasti 3-2 ja reilu kuukausi sitten Sastamalassa 3-0. VaLePa on voittanut myös kaikki muut joukkueiden liigakohtaamiset, joita on tosin vasta viisi kappaletta.

Kentällä nähdään enemmän kuin paljon mielenkiintoisia nimiä. Vierailta mm. liigan pistetilaston voitosta kamppaileva sen ykkösenä nyt oleva hakkuri Renars Jansons, liberoeliittiin noussut Joel Andersson sekä latvialaisyleispelaajaduosta Aivars Petrusevics Romans Saussin oltua jo tovin poissa riveistä. Kotijoukkueen tähtiloistoa johdattavat Sivulan lisäksi juuri maajoukkueen johtoon noussut passari Mikko Esko, brassiyleispelaaja Gabriel Franca, libero Eetu Pennanen, Leinosen veljekset ja liuta toki muitakin kuumia nimiä.

Studiokeskustelussa aiheina Upi Sivulan lisäksi mm. päävalmentaja Janne Kangaskokon kautta VaLePan virittäytyminen pudotuspeleihin, Manu Asikaniuksen kautta puhetta nuorten pelaajien paikan ottamisesta liigassa sekä VaLePa-brassin Gabriel Francan pelaaminen.

Ottelun studiolähetys käynnistyy Ruudulla jo klo 18. Studiossa asiantuntijoina ovat Sivulan kanssa yhdessä lähes samaan pistemäärään liigaurillaan yltäneet Eemeli Kouki ja Ossi Rumpunen, isännöimässä liigapisteetön Toni Flink. Selostajana toimii Panu Markkanen.

Toni Flink

  Takaisin