Seuraa meitä somessa:

Viikon ottelu keskiviikkona juhlistaa numero ykkösen 100-vuotispäivää

21.11.2023

Lentopalloväkeä hemmotellaan tällä viikolla keskiviikkona jo toisella Ruudun ja Mestaruusliigan Viikon ottelulla. Turun Kupittaalla pelattava TUTO Volleyn ja Hurrikaani-Loimaan välinen kamppailu on samalla entisen preseidenttimme, maan tunnetuimman lentopalloilija, Mauno Koivisto 100-vuotisjuhlaottelu.

Presidenttinä 1982-1994 kahden kauden ajan toimineen Koiviston syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta tulevana lauantaina. Koivisto tunnettiin intohimoisena lentopallon harrastajana Sikariportaan veteraanijoukkueessa. Keskiviikon juhlaoottelun avauspallon tulee heittämään Koiviston tytär Assi Koivisto-Allonen.

Kotijoukkue TUTO Volley on liigssa seitsemäntenä kolmella voitolla ja seitsemällä tappiolla. Kotivoittoja turkulaisilla on yksi, sekin Salohallista. Kupittaalla tili on 0-4. TUTO Volley on kauden käynnistyttyä saanut kentille hakkurinsa Alek Rastamon ja kertaalleen on ehtinyt jo esiintyä myös yleispelaaja Jan Helenius. William Groffier on myös mielenkiintoinen nimi turkulaisten laitaosastolla.

Hurrikaani on sarjakolmoinen voitettuaan viisi ja hävittyään kaksi peliä. Vieraissa loimaalaisten saldo on 2-2. Loimaalaisten riveissä nähdään mm. maajoukkueen keskipelaajakaksikko Miika Haapaniemi ja Nuutti Niinivaara sekä yhdysvaltalainen yleispelaaja Greg Petty sekä hakkuri Eetu Häyrinen. Häyrinen ja Petty mahtuvat molemmat koko liiga pistetilaston TOP10:iin.

Joukkueiden kohtaamiset ovat Hurrikaanille 4-2 ja Kupittaalla puolestaan 2-1 TUTO Volleylle.

Ruudun studiossa Kupittaalla peliä alustavat ja ruotivat kello 18.15 alkaen 374 liigapelin kokemuksella Ossi Rumpunen sekä studioisäntänä Toni Flink. Aiheina ennakkostudiossa on mm. joukkueiden passipelaaminen ja Greg Pettyn tärkeys vierasjoukkueelle. Selostajana ottelussa toimii Panu Markkanen sen käynnistyessä kello 18.30.

TUTO Volleyn kokoonpano

Hurrikaani-Loimaan kokoonpano

TUTO Volleyn otteluennakko

  Takaisin