Seuraa meitä somessa:

Viikon ottelu: Löytääkö OrPo aseet LP Viestin pysäyttämiseen?

18.11.2020

Ruudun ja Mestaruusliigan Viikon otteluna nähdään torstaina 19.11. pelattava Oriveden Ponnistuksen ja LP Viestin välinen naisten sarjanelosen ja -viitosen välinen kohtaaminen.

Kohtaaminen on joukkueiden kauden toinen ja samalla esimakua heti sunnuntaina Salossa pelattavaan seuraavaan kohtaamiseen, joka on samalla Suomen Cupin puolivälierä.

Joukkueiden avauskohtaamisen 17. lokakuuta vei nimiinsä LP Viesti. LP Viesti on nyt voittanut seitsemän edellistä joukkueiden keskinäistä liigapeliä.

OrPon parhaat pistenaiset ovat alkukaudesta olleet Annukka Paloniemi (15,3), Saara Holm (14,8) sekä Isidora Ubavic (10,2). Vieraista yli 10 pisteen ottelukeskiarvoon ovat päässeet Iina Andrikopoulou (12,2), Anna Czakan (11,1) sekä Anniek Siebring (11,1).

Ässätilaston kärkinaiset ovat joukkueilla Paloniemi (16) ja Czakan (16). Torjuntoja ovat eniten napsineet Netta Rekola (21) ja Czakan (30). Hyökkäysprosenteissa kärkinaiset ovaty Kaisa Nyman (40,8%) ja Czakan (58,4%).

Erityisesti LP Viestin keskipelaajakaksikko Anna Czakan - Nea Haatainen on ollut Viktoriia Tuchashvilin komennossa kovassa lyönnissä alkukaudesta. Laitapeli on ailahdellut sen sijaan melko paljon.

OrPon ainoa ulkolaispelaaja, serbialaishakkuri Isidora Ubavic, on esiintynyt myös erittäin epätasaisesti. Häneltä tarvitaan torstaina takuulla isoa panosta kotijoukkueen menestymisen edellytyksenä. Annukka Paloniemi ja Saara Holm ovat muodostaneet hyvän yleispelaajakaksikon Sanna Häkkisen oltua luottonainen liberona.

Ottelun pitkän tauon henkilökuvassa nähdään nykypelaajien ylivoimainen pistekuningatar, 440. liigapelinsä pelaava OrPon Kaisa Nyman.

Selostajana ja toimittajan kello 18.15 alkavassa Ruudun lähetyksessä on Toni Flink. Pregamessa luvassa molempien päävalmentajien ja molempien joukkueiden pelaajien ennakkotunnelmat.

  Takaisin