Seuraa meitä somessa:

Viikon ottelu: Naisten "El Clásico" Kerho - LP Viesti perjantaina

24.10.2019

Kukaan ei voi kiistää, etteikö Ruudun Viikon otteluna perjantaina nähtävä ottelupari Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Viestin välillä olisi vertaansa vailla naisten lentopallon Mestaruusliigassa 2000-luvulla. Vain kertaalleen on 2000-luvulla mennyt mestaruus kaksikon ulkopuolelle (2004 Pieksämäki Volley) ja neljänä viime keväänä on nähty juuri näiden joukkueiden vääntävän finaalisarjassa vuoromestaruuksin.

Kaikkina aikoina voitot ovat keskinäisissä peleissä 44-19 salolaisille ja Hämeenlinnan kotikentälläkin 19-8.

Tämän kauden alun perusteella vierasjoukkue lähtee otteluun suosikkina hävittyään vain kertaalleen. Toki ei Hämeenlinnallakaan tappioita ole kuin kaksi ja kotonaan se on ollut voittamaton, mutta sen rivit ovat selkeästi tällä hetkellä salolaisia kapeammat.

Hämeenlinnan yleispelaajatilanne on ollut joukkueen huolenaihe alkukaudesta. EM-kisoissa loukkaantunut Emmi Riikilä on edelleen sivussa ja Suvi Kokkosen nilkka leikattiin keskiviikkona. Näin Helsinki Volleyn lainalle Roosa Heikkiniemelle ja Netta Hyttiselle on avautunut hieno näyttöpaikka. Heikkiniemi onkin tehnyt hyvät 9,7 pistettä ottelua kohden ja Hyttinen 8,7 pinnaa.

Joukkueen ylivoimainen ykköstykki on ollut yhdysvaltalaishakkuri Oluoma Okuro, jonka 23 pistettä ottelua kohden oikeuttaa koko liigan pistetilaston ykköspaikkaan. Keskellä kokenut Karoliina Friberg on ollut kantava voima mm. 19 torjunnallaan ja 17-vuotias Laura Laukkanen jatkaa kehitystään koko ajan. Uusimpana lisäyksenä osastolle tuli Argentiinan maajoukkueesta Victoria Tosi. Passarina maajoukkuenainen Katja Kylmäaho ja liberona Julia Porsanger ovat luottonaisia illasta toiseen.

LP Viestin runko muodostuu kokeneen ukrainalaispassarin Viktoriaa Tuchashvilin ympärille. Hakkurina kroatialainen Katarina Pilepic on ollut joukkueen paras pistenainen (12,5), mutta vain yhden pisteen erolla ennen keskipelaajalle massiiviset 12,3 pistettä ottelua kohden tehnyttä Kayla Hanelinea. Kun Hanelinen lisäksi keskelle on heittää Anna Czakan, niin salolaisten keskiosasto on todella kovaa luokkaa.

Yleispelaajista päävalmentaja Tomi Lemminkäinen valitsee pääosin kolmikosta Anu Ennok - Nette Peit - Lotta Piesanen kaksi pelaamaan kierrättäen heitä. Liberona nähdään joko Eveliina Rautiainen tai häntä viime peleissä tuurannut Netta Laaksonen.

Ottelun selostajana ja toimittajana kuullaan Toni Flinkiä ja pitkällä tauolla mm. selvitetään juuri ottelun alla tapahtuneen Mestarien liigan arvonnan tulosta. Pelin alkustudiossa haastattelussa ovat päävalmentajat sekä pelaajat molemmista joukkueista.

Ruudun Viikon ottelu Hämeenlinnan Lentopallokerho - LP Viesti perjantaina 18.15 alkaen Elenia Areenasta.

  Takaisin