Seuraa meitä somessa:

VIIKON OTTELU: Pysyykö Pölkyn ote pohjoisen valtikasta edelleen tiukkana?

22.10.2023

Paljon tiukemmin ei pohjoisen lentopallovaltikka naisissa voisi olla Pölkky Kuusamon hallussa, kun mitä se on viime vuodet ollut. Kahden viime kauden Suomen mestarit ovat voittaneet yhdeksätoista edellisestä keskinäistä liigapelistä 18 ja Kuusamossa 14 edellistä kohtaamista perättäin haastajana olevan rovaniemeläisjoukkueen kanssa. Edellisen kerran rovaniemeläiset juhlivat liigavoittoa Kuusamossa 2013.

Viime kaudella Arctic Volley kuitenkin täräytti tammikuussa kotonaan ensimmäisen voittonsa kuuteen vuoteen ja vielä erin 3-0.

Maanantain kohtaamiseen eivät entiset tulokset sinsänsä vaikuta millään tavoin, mutta muita hieman ”ulkoisia tekijöitä” löytyy. Pölkky palaa Challenge Cupin matkaltaan Ranskasta, jossa Nantes antoi melkoista kyytiä mestareillemme erin 3-0. Toki aikaa Sotiris Gkotsisin joukoilla on rivinsä kasata kolmenkin harjoituksen verran ennen pohjoisen derbyä.

Arctic Volley on kasannut täksi kaudeksi hyvinkin mielenkiintoisen joukkueen ja ulkolaisvalinnat näyttävät osuneen mukavasti kohdilleen. LiigaPlokille jja Puijo Wolleylle tuli selkeät tappiot kauden alkuun, mutta LP-Vampula kaatui mainiolla esityksellä Santasportilla 3-1. Lauantaina se ”viimeisteli” tähän otteluun kohtaamalla jo toistamiseen Puijo Wolleyn. Nyt Kuopiossa.lukemat olivat tappiolliset 1-3.

Ranskan Reunionista lähtöisin oleva Lisa Jaunet on ollut liigan tehokkaimpia pisteentekijöitä ja etenkin LP-Vampula -voitodssa hakkuri oli isoissa roolissa (26/+21). Jaunet ja toinen yleispelaaja, kanadalainen Sarah Glynn saivat tuossa ottelussa peräti 116 passia joukkueen 162:sta. Kuopiossa lauantaina meno oli vastaavaa: 82/130.

Arctic Volleyn passari-hakkurikaksikkona nähdään oma kasvatti Roosa Rautio - raahelaiskasvatti Larissa Isokääntä. Keskellä joukkueelle tuo kokemusta Eveliina Smolander ja toisena joko Jenni Jantunen tai Ella Peltomaa. Liberona sähisee toista kauttaan yleisön suursuosikki Taylor Horsfall. Laituriosastolta Miia-Maria Mäkikyrö ei vieläkään pääse kauttaan avamaan.

Pölkky Kuusamon mestarijoukkueesta täksi kaudeksi jatkoivat ydinpelaajista yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Maddie Palmer. Kolmas yleispelaaja on hänkin yhdysvalaltainen Courtney VanLiew. Joukkueen neljäs yhdysvaltalaispelaaja Lexi Pollard pelaa hakkurina. Suurin osa hyökkäyksistä kuitenkin kulkee yleispelaajakaksikon kautta: Pollard on saanut vain noin viidesosan laitapasseista alkukauden peleissä.

Keskellä nähdään lähtökohtaisesti viiden jenkki Amiya Jones sekä Bettina Yli-Sissala. Pölykllä voidaan hyvinkin puhua passarikaksikosta, kun Sofia Lehto ja Joanna Kallinen lähtivät kauteen hyvin tasapäisestä asemasta. Liberoissa toisen polven takakentän luuta Netta Tolvanen haastaa Juulia Jäppistä alkukauden asetelmien perusteella.

Pölkky Kuusamon otteluennakko Mestaruusliigan sivuilla
https://mestaruusliiga.sivuviidakko.fi/naiset/tulevat-ottelut/polkky-kuusamo-arctic-volley.html

Ottelu on Mestaruusliigan Viikon ottelu ja samalla Ruudun studiolähetys. Ottelu on nähtävissä myös ISTV:n kautta vapaasti kaikille.

Ruudun/ISTV:n studiossa asiantuntijoina ovat kello 18 alkavassa lähetyksessa Riikka Lehtonen ja Jukka Koskinen Toni Flinkin isännöidessä. Illan aiheisiin kuuluvat mm. naislentopallon dynastiat ja liberopelaaminen, jota myötä kuullaan myös Suomen ykkösliberoa Roosa Koskeloa. Illan ottelun selostaa Jussi Korpi ja kommentaattorina toimii kaksi edellistä Suomen mestaruutta Pölkyn paidassa voittanut libero Sanna Häkkinen.

Toni Flink

  Takaisin