Seuraa meitä somessa:

VIIKON OTTELU: Tasokasta kinkunsulattelua Loimun ja Akaa-Volleyn välillä

26.12.2023

Joulun ja uudenvuoden väliin on saatu miesten Mestaruusliigan ohjelmaan kolme ottelua. Näistä torstainen Raision Loimun ja Akaa-Volleyn välinen huippukohtaaminen on myös Ruudun ja Mestaruusliigan Viikon ottelu. Studiolähetys Kerttulasta käynnistyy kello 18.15.

Kotijoukkue Loimu on liigassa viidennellä tilalla (8-4) vain yhden sarjapisteen kolmospaikasta. Akaa-Volley (11-4) puolestaan johtaa liigaa. Pistekeskiarvoilla mitattuna joukkueet ovat sijoilla kolme ja kaksi. Loimu on hävinnyt kotonaan tällä kaudella vain kerran (4-1) ja Akaa-Volleyn vierassaldo on 3-4.

Loimu lähti joulutauolle iloisissa merkeissä voitettuaan Hurrikaanin 16.12. ja varmistettuaan paikan helmikuun alun Suomen Cupin Final4 -turnauksessa. Akaa-volley puolestaan hoiteli itsensä 20.12. upeasti Challenge Cupissa puolivälieriin.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen 18.10. päättyi Akaan 3-0 -kotivoittoon. Akaa on voittanut neljä joukkueiden edellistä kohtaamista, joista kolme oli viime kevään kuumia välieriä. Akaa-Volley on muutenkin ollut vahvasti parissa niskan päällä voitettuaan 21:stä edellisestä keskinäisestä 17. Tätä ennen Loimu voitti kaikki seitsemän, joten voitot ovat 17-11 Akaalle. Raisiossa voitot ovat 8-6 vieraiden eduksi.

Akaan Matej Smidl on ollut liigan pisteahnein (324) ja ottelukohtaisessa keskiarvossakin kakkonen (21,6) KyKy-Betsetin Renars Jansonsin jälkeen. Plusmiinuksissa Smidl on liigan kolmanneksi paras (+160) Jansonsin (+215) ja Tiikereiden Oskari Keskisen (+163) jälkeen. Ensimmäistä liigakauttaan upeasti pelaava Antti Taponen löytyy torjuntatilaston vitospaikalta (28) ja Panu Pitkänen (26) yhdeksänneltä tilalta. Ässätilastossa akaalaisilla on peräti kaksoisjohto Mikko Räsäsen (28) ja Matej Smidlin (24) toimesta. Libero Louis Pineau puolestaan jakaa PROlibero-kilpailun kärkipaikan kymmenellä merkinnällä.

Loimun paras pistemies on ollut Ali Fazli (233), joka on ottelukohtaisissa pistekeskiarvoissa neljntenä (19,4). Yleispelaaja Tomas Rodriguez (18) on ässätilastossa sijalla yhdeksän sekä vastaanottotilastossa sijalla kymmenen. Koko sarjan parhaan hyökkäysprosentin omaa yhdysvaltalaiskeskari Felix Egharevba (65 %).

Studiossa paikan päällä juontajana Panu Markkanen ja asiantuntijana Eemeli Kouki, selostamossa Valtteri Jääskeläinen.

  Takaisin