Seuraa meitä somessa:

Viisieräisten lauantai-ilta

07.11.2015

Kaikki kolme miesten lauantai-illan Mestaruusliigan ottelut väännettiin viisieräisinä. Liiga-Riento otti kauden avausvoittonsa Pyynikillä, Etta hoiti pohjoisen derbyn ja Sampo Savon vastaavan ennätysyleisön edessä.

Viisierää jälleen kerran - tällä kertaa Ettan voitoksi

Kenellekään ei varmaan ole enää yllätys, että Etta (3-5) pelasi jälleen viisieräisen ottelun Mestaruusliigassa. Team Lakkapäätä (2-7) vastaan pelattu kolme tuntia kestänyt taistelu päättyi tällä kertaa oululaisten eduksi 3-2 (24-26, 25-22 , 26-28, 25-19, 15-13) loistavasti kannustaneen kotiyleisön riemuksi.

Ettan laiturit vastasivat jälleen kotijoukkueen tehoista. Tehokkaimmin palloja päätti jälleen yleispelaaja Eetu Pennanen, joka sai hyvää tukea hakkuri Dean Bittneriltä.

Passari Jussi Mäkinen tuli vaihdosta kentälle toisessa erässä ja toi peliin tarvittavaa ryhtiä, jotta voittoa juhlitaan Oulussa eikä Rovaniemellä.

Lakkapäästä parhaiten onnistui yleispelaaja Peetu Mäkinen joka oli kentän pistekuningas tehden 31 +17. Rovaniemeläiset saivat pidettyä vastaanoton koko ottelun ajan hyvin kasassa, mikä vaikeutti kotijoukkueen torjuntapelaamista. Toki myös aussipassari Arash Dosanjh pyöritti vieraiden peliä näyttävästi.

Parhaat pelaajat
Etta: Eetu Pennanen
Lakkapää: Peetu Mäkinen

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:

- Loistavia palloralleja ja loistavaa taistelua läpi ottelun molemmilta. Peetu Mäkinen pelasi hienon matsin ja oli hyvin latautunut ensimmäisestä erästä lähtien. Vastaanoton kasassa pysyminen helpotti meitä. Hakkuripeli ei ole vielä kunnossa mutta hän kehittyy koko ajan. Mestaruusliigan taso on kova tällä hetkellä!

Peetu Mäkinen,Team Lakkapää:

- Tyhjä olo. Porukka antoi kaikkensa tänään ja oli kyllä tiukka peli. Tänään oli semmoista lentopalloa kuin sen pitää ollakin. Päästiin sellaiselle tasolle kuin tällä joukkueella voi päästä ja pelikin oli heti sen näköistä

Olli Kuoksa, Etta:

- On tämä jo ihmeellistä hommaa! Meillä nyt vaan pelataan näitä viisieräisiä. Peli ailahtelee liikaa pelin ja erien sisällä. Mestaruusliiga on tällä hetkellä tosi kovalla tasolla. PerPon hyökkäystehot olivat tänään todella kovat, niin kuin aikalailla jokaisella joukkueella tässä sarjassa. Vastustajan vastaanotto olisi pitänyt saada enemmän rikki, niin peli olisi helpottunut. Myös vastaanotossa annettiin liikaa suoria virheitä. Mutta hieno homma, että voitettiin!

Eetu Pennanen, Etta:

- Keväällä ollaan kyllä kovassa kunnossa, kun jatketaan näitä viisieräisiä. Täälläkin on aika tyhjä olo pelin jälkeen vaikka voitettiin. Kovaa hommaa! Vastaanotossa oli hieman ongelmia, vaikka tiedettiin PerPo kovaksi syöttöporukaksi. Tästä on hyvä jatkaa palautumisen ja harjoitusviikon jälkeen kohti Korsoa.

ETTA: Pennanen 27 +16, Bittner 24 +15, Hakala 16 +6
Lakkapää: Mäkinen P 31 +17, Kaurto 12 +9, Dosanjh 12 +9
Torjunnat: 12-16, ässät: 1-9, hyökkäys%: 50-47 Yleisöä 543

LähiTapiolan pisteet:
3 Pennanen Etta
2 Mäkinen Lakkapää
1 Bittner Etta

Ottelutilasto

Lehdistötilaisuus

Riento haki voiton Pyynikiltä

Rantaperkiön Isku (3-4) ja Pohjois-Karjalan Liiga-Riento (1-8) taistelivat lauantai-iltana pitkään voitosta ja päätyivät pistejakoon lentopallon Mestaruusliigan ottelussa. Riento haki kauden ensimmäisen voittonsa erin 2-3 ( 26-28, 25-19, 25-19, 23-25, 9-15).

Iskulla on ollut kova viikko, neljä peliä ja yhteensä kahdeksan sarjapistettä. Tappiosta huolimatta Isku nousi sarjataulukossa viidenneksi.

- Karvas tappio. Ehkä eilinen peli painoi jaloissa, ei ihan terävästi olleet kintut pelissä. Tai sitten ajateltiin, ettei tarvitse tehdä töitä, mutta kyllä tällä ryhmällä täytyy tehdä töitä ihan joka ikisessä pallossa, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Ottelun alku oli Iskulle hankala, mutta kotijoukkue nousi 10-21 -tappioasemasta taistelemaan erän voitosta. Vaihdosta kentälle tullut passari Eetu Rantanen syötti Iskun tasoihin 19-24 -tilanteesta, mutta Riento otti lopulta erän voiton.

- Tappio harmittaa totta kai, mutta vielä enemmän harmittaa ensimmäisen erän lopun passarin vaihto. Rantasen Eetu nosti meidät peliin mukaan, eikä olisi missään nimessä pitänyt ottaa häntä enää pois kentältä. Jos jotain voisin tehdä toisin, niin sen vaihdoin jättäisin tekemättä, Heino harmitteli.

Kahdessa seuraavassa erässä Isku oli vahvoilla ja ottelu vaikutti kääntyneen tamperelaisille. Neljännessä erässä Riento pääsi kuitenkin taas peliin mukaan, ja varsinkin joensuulaisten hyökkäyspeli toimi kotijoukkuetta paremmin. Viidenteen erään Riento sai hyvän alun, ja otti lopulta kauden ensimmäisen voittonsa.

- Tällä hetkellä osaan vain nauttia siitä, että vihdoin vapauttava voitto tuli. Peli oli vuoristorataa. Ei uskottukaan, että mikään helppo peli tulee, ja peli oli just niin vaikeaa kuin miltä näyttikin. Molemmilla joukkueilla oli tosi hyviä pitkä ja tosi huonoja pätkiä. Pelin loppua kohti isoin ero tuli siitä, että pystyimme lopulta pitämään virheet kurissa. Syöttöruudussa varsinkin meni välillä tuskaillessa ja se heijastui nostopeliin ja muuhunkin tekemiseen, Riennon valmentaja Jani Säisä sanoi.

Iskun nälkäisin pelaaja (Panimoravintola Plevnan palkinto): Sauli Sinkkonen

T 13-12, Ä 10-6, SV 12-19, H% 38-49, VO% 62-42
Yleisöä 452

LähiTapiolan pisteet:
3 Chemos, Riento
2 Mäkinen, Isku
1 Penttinen, Riento

Ottelutilasto

Sampo Savon herra

Sampo sai ensimmäisen kiinnityksen Savon herruuteen Mestaruusliigan runkosarjan ennätysyleiseön edessä (2963) Kuopio-hallissa vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 2-3 (23-25, 27-25, 25-22, 21-25, 10-15).

Sammolta marssi avauskuusikkoon yleispelaajat Heiskanen ja Djordjevic, keskitorjujat Kaatrasalo ja Väliaho, hakkuriksi Häyrinen ja passariksi Krause. Tolvanen pelasi ottelun liberona. LEKA:n avauskuusikoksi muodostui Eelis Karisen edelleen poissa ollessa Puttonen, Petty, Lehtonen, Johnson, Leikas ja Austin, Juhani Hakalan ollessa liberona.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä vastaanoton ja hyökkäyksen ollessa heikkoa molemmilla joukkueilla. LEKA yritti hyökätä keskeltä hieman vaikeista paikoista ja Sampo luki hyökkäykset hyvin. Sekä Johnson että Lehtonen sortuivat vaikeiden passien jälkeen helppoihin ratkaisuihin Sammon nostaessa pallot hienosti peliin konkari-libero Tolvasen johdolla. LEKA:n pisteet jakautuivat tuttuun tapaan tasaisesti, tosin tällä kertaa tehot olivat kateissa. Erän ehdoton hahmo oli Sammon hyökkäysvirheisiin sortunut slovenialais-yleispelaaja Djordjevic (6 p, +3, 60 % hyökkäystehot).

Toinen erä alkoi Sammon komennossa LEKA:n vastaanoton ja hyökkäyksen takkuillessa edelleen. LEKA alkoi hyökätä pääasiassa kakkos- ja nelospaikoilta Leikkaan ja Pettyn toimesta. Erän ollessa lukemissa 15-19, Chris Austinin syöttövuorolla LEKA kuroi Sammon etumatkan kiinni Leikkaan takoessa palloa lattiaan (9 p, +6). Sampo oli hyökkäyksissään liikaa Djordjevicin varassa. Monipuolisemmin hyökännyt LEKA vei erän lopulta hienon nousun jälkeen.

LEKA avasi kolmannen erän räjähtävän tehokkaasti karaten ensin 8-4 ja 16-9 johtoon Greg Pettyn (8 p, +6, 3 ässää, 1 torjunta). Sammon hyökkäys oli pehmeää, kunnes valmentaja-velho Jukka Tuovinen vaihtoi kentälle loukkaantumisesta toipuneen Antti Poikelan sekä vaisusti kauden aloittaneen hakkuri Arsenije Mutapcijan. Vaihto toi Sammon hyökkäykseen uuden vaihteen ja se nousikin erän lopulla 23-22 tilanteeseen. Erävoittoon Sammon nousu ei riittänyt, sillä LEKA murjoi tarvittavat pisteet.

Neljäs erä alkoi tasaisissa merkeissä. Mutapcija (5 p, +4) teki viisaita ratkaisuja hyökkäyksessä lyöden LEKA:n torjunnan käsistä palloa yli tai jujuttaen pallon torjunnan taakse. Sampo sai myös torjuntansa kuntoon Mikko Väliahon torjuessa kolme kertaa LEKA:n hyökkäyksen. Antti Poikela ja Mutapcija toivat todellakin uutta virtaa Sammon hyökkäyspeliin. Poikelan viuhuva käsi sivalsi kakkos- ja nelospaikoilta mukavat 4 p, +2. Molempien joukkueiden syöttö- ja vastaanottopeli takkuili edelleen. Sampo kuitenkin luki LEKA:n hyökkäyksiä paremmin puolustaen monta tärkeää palloa itselleen. LEKA taisteli erän puolivälissä 15-16 tilanteessa leijonan lailla, urheasti puolustaen. Se ei kuitenkaan tuonut koristetta kakun päälle, vaan Sampo rutisti erävoiton.

Sampo karkasi viidennen erän alkuun 0-3 tilanteeseen hyökäten LEKA:n käsien kautta pallon ulos. Tästä ei LEKA enää toipunut vaan Sampo marssi vakuuttavaan erävoittoon. LEKA:n rimpuilu pysähtyi Sammon raudan lujaan torjuntaan (4 torjuntaa). Sampo hyökkäsi tehokkaasti Poikelan, Mutapcijan ja Djordjevicin toimesta.

Tämä ottelu oli Arsenije Mutapcijan tämän kauden ehdottomasti paras peli. Ottelu eteni todella vaihtelevasti molempien joukkueiden vieden peliä vuorollaan. Kumpikaan joukkue ei juurikaan käyttänyt keskihyökkäyksiä. Syöttö- ja vastaanottopeli oli erittäin vaisua, etenkin LEKA:n osalta. Peli oli tämän kauden heikointa tekemistä sarjakärkeen nousseen joukkueen osalta.

Ottelun käännekohta oli Poikelan ja Mutapcijen tulo kentälle. Molemmat onnistuivat hienosti ja lisäksi Sammon torjunta paransi ottelun edetessä. Timo Leikas ja Greg Petty olivat LEKA:n hahmot tämä iltana, mutta heidänkään panos ei tänään riittänyt kuin yhden pisteen jäämiseksi Kuopioon. Sampo oli tänään LEKA Battlen Savon herra.

Sammon valmentaja Jukka Tuovinen:

- Hyvät vaihdot tänään. Sampo oli tänään vahvempi ”selkä seinää vasten” –tilanteessa. Torjuntapelin löytyminen oli hieno asia. Arsi ja Antti toivat peliin ratkaisevat tehot.

LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala:

- Kerrassaan hieno tapahtuma. Harmi vaan, että meille sattui yksi kauden huonoimmista peleistä. Täytyy katsoa peli vielä videolta läpi ja analysoida virheet tarkemmin. Syöttö- ja vastaanottopelin Sampo voitti tänään, ja se ratkaisi pelin. Leikas oli tänään meidän paras ja Lehtonen komppasi varmoilla otteillaan.

Antti Poikela, Sampo:

- Upeaa pelata tällaisessa ottelussa. Tapahtumassa oli mahtava tunnelma ennätysyleisön edessä. Nilkka pyörähti vähän aikaa sitten ja on hidastanut omaa menoa. Tänään olin kuitenkin riittävän pelikuntoinen, että pystyin auttamaan joukkuetta.

Timo Leikas, LEKA Volley:

- Aivan mahtava tapahtuma ja erityisen mukava pelata entistä seuraa vastaan. Harmi, ettei saatu voittoa, jonka olisi mielellään kuopiolaiselle yleisölle suonut.

Joukkueiden parhaat:
Jared Krause, Sampo
Timo Leikas, LEKA

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Timo Leikas
Otteluisäntä: Puijon Kisat 2016

Jukka Lehtonen ylitti ottelussa 2000 pisteen rajan. Lehtonen on tällä kaudella pelanneista liigapelaajista pistetilaston 12.

LEKA Leikas 26/+11, Petty 23/+9, Lehtonen 12/+10
Sampo Djordjevic 23/+5, Mutapcija 11/+10, Väliaho 11/+6
T 17-14, Ä 8-5, SV 18-13, H% 41-43, VO% 40-29
Yleisöä 2963

LähiTapiolan pisteet:
3 Leikas LEKA
2 Tolvanen Sampo
1 Krause Sampo

Ottelutilasto


Kuvat:
Teemu Hassinen / Etta
Pertti Flinck / Isku
Vili Härkönen / LEKA

  Takaisin