Viisieräisten trillerien lauantai - Loimu ja Hurrikaani puristivat voitot

27.01.2024

Miesten liigalauantaii tarjoili vain kaksi peliä, mutta niissä nähtiinkin käänteitä aika monen pelin edestä. Raision Loimu nousi kahden erän takaa kotonaan voittoon KyKy-Betsetistä viidennen erän 20-18 -voitolla ja samaan aikaan Hurrikaani-Loimaa puristi voiton Sastamalasta myös viidennessä erässä.

Lentopalloa täydet viisi erää - voitto Hurrikaanille

VaLePan ja Hurrikaanin kärkiottelu kiinnosti yleisöä, paikalla 776 katsojaa. He saivatkin nähdäkseen viisieräisen jännittävän pelin. Ensimmäinen erä oli melko tasainen, Hurrikaani hallitsi sitä muutamalla pisteellä. Toinen erä neni varsin selkeästi Loimaalaisille. Pitkän erätauon jälkeen osat vaihtuivat, kolmas ja neljäs erä VaLePalle. Ottelun ratkaisu jäi viidenteen erään, jonka Hurrikaani vei.

Yleisö sai nähdäkseen pitkiä taistelupalloja, taitavia suorituksia monia jännittäviä hetkiä. Tunnelma pelissä oli parasta tällä kaudella. Stormin Topi johti kannatusjoukkoja kokemuksella ja sai yleisön mukaan menoon.

VaLePan kokoonpanosta puuttui tällä kertaa Direiton lisäksi Joel Itänen ja Saku Tuomivaara.

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani Loimaa 2-3 (20-25, 14-25, 25-22, 25-13, 8-15)

Aloituskokoonpanot
Esko, Ekman, M.Leinonen, J.Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen L
Välimaa, Gyimah, Haapaniemi, Petty, Marttila, Häyrinen, Gooch L

VaLePan peli-ilme muuttui kahden hävityn erän jälkeen. Miro Leinonen näki, että pukukopissa sovitut asiat saivat pukkipaidat takaisin peliin.

- Janne piti pienen puhuttelun pitkällä erätauolla ja keskusteltiin joukkueen kesken, miten lähdetään pelaamaan ja taistelemaan. Kaksi ensimmäistä erää ei vain oltu valmiina. Viimeisessä erässä alussa tuli turhia virheitä. Voidaan ottaa paljon hyvää, miten saatiin käännettyä peli, mutta pitää myös tiedostaa, että tuollaisia alkuja ei saa olla.

Eetu Häyrinen piti kahden ensimmäisen erävoiton rakentuneen hyvän syöttö- vastaanottopelin ansiosta. Se näkyi myös tilastoissa. VaLePan vastaanotto kahden erän jälkeen 49%, Hurrikaanin 66%. Syynä tähän oli Hurrikaanin kovat aloitussyötöt.

- Kaksi ensimmäistä erää oltiin syöttö-vastaanotossa yhtä paljon edellä kuin oltiin viime viikon ottelussa Loimaalla, sen jälkeen ottelu kääntyi Vammalan puolelle ja varsinkin miinus palloissa ja kun on 5-0 häviöllä niin vaikea on VaLePaa ohittaa. Hyvä, että pystyttiin hoitamaan kuitenkin viides erä kotiin. Meillä on laadukas joukkue ja meiltä löytyy paljon hyökkäysvoimaa joka paikalta, ei olla yhden miehen varassa. Kofista on myös varmasti iloa loimaalaisille keväällä, kun pääsee paremmin lentopalloon kiinni.

Valmentajat ja pelaajat tarvitsevat näitä huippupelejä. Näissä mitataan oma taso ja nähdään kehitettävät asiat.

Hurrikaani-valmentaja Olli Kuoksa.

- Kiitos VaLePalle hyvästä taistosta. Jäi kuitenkin pajalle paljon hommia, miksi kaksi erää lipsuivat, mutta myös tyytyväinen vieraspisteisiin. Hyvä tasoista peliä molemmin puolin. Tänään olen tyytyväinen, olen monesti lähtenyt täältä vähemmän tyytyväisenä, huomenna sitten Savoon.

Janne Kangaskokko löysi pelistä hyvät asiat ja kehityskohteet.

- Kaikki tietää, että meillä on taitava joukkue, mutta meidän pitää saada taso pidettyä tapissa, kun näin onnistutaan niin voitetaan pelejä. Yksi virhe on yksi piste, mutta peli ei silti saa lamaantua ja se että ei pidä lamaantua virheeseen niin siinä meillä on opeteltavaa vielä. Nyt alkaa valmistautuminen kevääseen.

Hurrikaanin parhaana palkittiin Eetu Häyrinen 24/+14, aloitussyötöissä 4 ässää 5 virhettä on hyväsuhde, hyökkäys% 50, vain 1 hyökkäysvirhe. Nooa Marttila pelasi erinomaisen pelin, vastaanoton tarkkuus 72% ja hyökkäysteho 56%. Varsinkin alussa VaLePan aloitussyötön kohde oli libero Troy Gooch, mutta hän vastaanotti 34 syöttöä 76%:n tarkkuudella ja täydelliset 65%!

VaLePassa molemmat Leinosen veljekset onnistuivat hienosti. Miro syötti 4 huikeaa ässää ja Jirin kovat hypärit pysyivät varmoina. Kolmannen erän lopussa hän syötti 6 kertaa peräkkäin pisteen pukkipaidoilla. Molemmat hyökkäsivät hyvin ja Jirin vastaanotto oli varmaa. Urpo Sivulan eka erä oli vähän vaikea, mutta pelimiehen tavoin, hän nousi omalle tasolleen.

Melkoinen lauantaisauna Kerttulassa

KyKy käynnisti pelin Kerttulassa ollen murskaava avauserässä: 13-25 ja toinenkin napsahti heille 20-25. Loimu heräsi peliin kolmannessa voittaen sen 25-20.

Homma näytti jo menevän vieraille selvästi neljännen erän myötä, mutta 14-19 -numeroista peli akoi kääntyä isännille. Vielä 18-21 oli KyKy-Betsetillä selvä ote, mutta Felix Egharevba - Ali Fazli kaksikolla oli toiset ajatukset. KyKy pääsi vielä yrittämään yhden Loimun eräpallon pelastamisen jälkeen ottelupalloakin (25-26), mutta Zhbankovin ja Koukin hyökkäyspisteiden ja Rodriguezin ässän myöt mentiin viidenteen erään (28-26).

Viidettä erää mentiin isäntien niukalla hallinnalla kunnes KyKy kiri ja otti 9-10 -johdon ja vielä 12-13 myös. KyKy pääsi kokeilemaan jälleen kertaalleen pelin voittoa (14-15), mutta viides Loimun ottelupallo toi lopulta 20-18 -voiton Kerttulan yleisön riemuksi oransseille.

Kykyn passari Joel Laakso:
- Pidettiin virheet alhaalla ja peli kulki. Loppua kohden alkoi maltti loppumaan. Pelasin sieltä mistä kulki ja välillä olikin paljon vaihtoehtoja. Lopussa Jansons jäi vähän yksin ja olisi tarvinnut apuja muualta.

Loimun libero Esko Vuorinen:
Kyky pelasi todella hyvin ja me ei päästy peliin kiinni. Fiiliksessä kentällä ei ollu mitään vikaa. 4 erää pelattiin tosi hyvää lentopalloa ja pystyttiin nostamaan pelin tasoa. Tämä oli hyvä valmistautuminen Cupin matsiin!

Kykyn valmentaja Atars Guntis
Loistavaa lentopalloa oli tänään. Loimun syöttö ei ollu niin kovaa alussa kun mitä odotettiin ja päästiin hyvin peliin kiinni. Meillä taas oma syöttö kulki todella hyvin. Tauon jälkeen Loimu kovensi syöttöä. Hakkurit pelas molemmilla hyvin ja oli hienoa torjunta- ja puolustuspeliä. Meiltä ehdottomasti kauden paras vieraspeli.

Loimun valmentaja Kari Raatikainen
Vastustajalta ei voi ottaa mitään pois, koska pelasivat todella hyvin. Lopulta meillä puolustus alkoi toimimaan ja Ali viimeisteli hienosti. Lopussa siirryttiin leijasyöttöön ja se oli aika ratkaisevassa roolissa. Tomilla ja Felixillä alkoi yhteispeli sujumaan hyvin loppua kohden. Laitapelaajat joutui välillä tukaliin paikkoihin, mutta Ali onneksi onnistui laidasta hyvin. Pitkällä erätauolla painotin uskoa omaan tekemiseen, koska taktiikkapuheet on siinä kohtaa aika pienellä roolissa.

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin KyKyn riveistä Joel Laakso ja Loumulta Ali Fazli. Prolibero palkinto meni Esko Vuoriselle.

Seuraavaksi pelataankin Kupittaalla Suomen Cupin välierissä Tiikereitä vastaan 2.2.

Raision Loimu - Kyky-Betset 3-2
13–25, 22–25, 25–20, 28–26, 20–18
Koti:Fazli 34/+25, Zhbankov 10/+6, Rodriguez 10/+3
Vieras:Jansons 35/+25, Sauss 22/+11, Petrusevic 17/+5