Seuraa meitä somessa:

Voitto kuin voitto - Tärkeät pisteet jäivät Kuopioon

07.03.2024

Runkosarjan kolmospaikan jo sementoinut VaLePa pelasi "kakkosseitsikollaan" torstai-iltana Kuopiossa ja kotijoukkue jätti vieraat ilman erävoittoja parannellen omia mhdollisuuksiaan kotietuun puolivälieriin.

Kun VaLePa marssitti avauskokoonpanon kentälle, jäi penkille monta normaalisti avauksessa ollutta pelimiestä. Libero Eetu Pennanen istui tilastoijan vieressä siviilit päällä kuumeisen näköisenä; Mikko Esko, Urpo Sivula, Jacob Ekman ja Jiri Leinonen puolestaan olivat pelivermeissä, mutta eivät astelleet kentälle.

Lopputulema oli, että ottelussa pelattiin lähes koko ajan yhtä maalia, ja voitto ja tärkeät pisteet kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 3-0 (25-13, 25-20, 26-24).

- Kun näki, ketä kentällä on, se oikeastaan laittoi koko viikon työn viemäriin, tuskaili Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

- Toki olimme hieman pohtineet näidenkin pelaajien kannalta.

- Emme antaneet tilanteen kuitenkaan häiritä. Tulimme hyvällä keskittymisellä peliin, ja kolmas erä näytti, että tälläkin miehistöllä VaLePa pystyy pelaamaan hyvää lentopalloa.

- Voitot lasketaan, ja 3-0 voitto VaLePasta on aina hyvä juttu.

Kotijoukkueen hahmo oli jälleen kerran hakkuri Joonas Jokela, johon passari Kevin Rodriguez luotti, kun tilanne kentällä vaati isoa roskapassia.

Onnistumisia tuli kuitenkin laajalla rintamalla. Yleispelaajat Michael Michelau (10/+7) ja Tapio Toiviainen (9/+5) olivat omalla tasollaan, samoin keskipelaajat Tommi Siirilä (9/+6) ja Jakub Kovac (7/+4). Libero Miro Rasinperä pelasi hyvän ottelun; aloitusten nostoprosentti oli komea 64.

- On mukava katsoa, kun onnistumisia tulee. Edelleen meillä on positiivinen ongelma, kun esimerkiksi Petteri Härkönen pelasi Vantaalla erinomaisen ottelun, sanoi Tolvanen, joka nyt siis kuitenkin jätti Härkösen penkille.

Vaikka vieraiden scouttaaminen olikin kenties jäänyt hieman vajavaiseksi, onnistuivat Savo Volleyn torjujat lukemaan mainiosti passari Saku Tuomivaaran juonet – torjunnat kirjattiin kotijoukkueelle 11-5.

VaLePan aloituksessa oli elämänsä ensimmäistä kertaa liigaottelussa yleispelaaja Juho Turri, 19 vee.

- Hieman jännitti alussa, mutta kyllä se lähti sitten kulkemaan, sanoi Turri.

Nuori mies teki joukkueensa toiseksi parhaat pisteet 10/+2 ja nosti aloitukset hienosti 64 prosentin tarkkuudella.

Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko ei tarkemmin eritellyt, miksi joukkueen kokoonpano oli mitä oli.

- Kahteen ensimmäiseen erään en ole tyytyväinen; tekemisen taso ei riittänyt. Se nyt on selvääkin, kun uusia pelaajia on kentällä, eikä aina tiedä, mitä kaveri tekee. Onneksi saimme kolmanteen erään hieman buustia. Juho Turrille annettiin nyt tilaisuus, ja hän suoriutui tehtävästä mainiosti. Positiivista oli, että saimme loukkaantumisten jälkeen kentälle Aleksandar Andunovicin ja Chase Direiton.

Kummallakin joukkueella on runkosarjaa jäljellä yksi ottelu. VaLePa siirtyi suoraan Joensuuhun perjantain Hurmos-kamppailua varten, Savo Volley matkustaa lauantaina Kyyjärvelle kohtaamaan Kyky-Betsetin.


Savo Volley - VaLePa 3-0
25–13, 25–20, 26–24
Koti:Jokela 14/+9, Michelau 10/+7, Siirilä 9/+6
Vieras:Andonovic 14/+9, Turri 10/+2, Itänen 5/-7

MVP:t
Joonas Jokela, Savo Volley
Aleksandar Andunovic, VaLePa

PROlibero
Miro Raisnperä, Savo Volley

Katsojia 840

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin