Seuraa meitä somessa:

WoVo haki pisteet Pihtiputaalta

13.02.2017

Maanantain naisten liigakamppailuissa WoVo haki pisteet Pihtiputaalta ja LP Kangasala ei antanut Kuortaneen yllättää.

WoVo haki pisteet Pihtiputaalta

LiigaPloki-Woman Volley 1-3 (20-25, 21-25, 25-23, 22-25)

Woman Volley tuli otteluun selvästi valmiimpana kuin kotijoukkue ja hallitsi kahta ensimmäistä erää selvästi. Kolmannen erän LiigaPloki onnistui kääntämään itselleen. Loistavan ottelun pelannut passari Heidi Rovanperä jätti kilpasiskonsa varjoon ja jakoi maukkaita hyökkäyspaikkoja, jotka rovaniemeläiset käyttivät rohkeasti hyväkseen. Kristine Miilen sai suurimman passimäärän ja antoi kättä pallolle reippaasti. WoVon puolustuspeli oli myös askeleen edellä pihtiputaalaisia. Viivi Pyhäjärvi pelasi vähillä virheillä ja pohjusti joukkueen joukkueen puolustuspelaamistä.

LiigaPlokin parhaana palkittu Alex Reid pelasi kovilla hyökkäystehoilla (46%) ja oli nostopelissä hyvä. Myös Elizabeth Field 12 (+12), pelasi hyvän ottelun ja teki voitavansa joukkueen eteen. Pistetilaston ykkösellä, Tamara Kmezicillä oli synkkä ilta. Tilasto 12 (-2) ja kuusi syöttövirhettä ei antanut joukkueelle voittamiseen tarvittavaa tukea. Kahdeksantoista syöttövirhettä kotisalissa kertoo osaltaan, että joukkueen peli oli kaukana siitä, nitä se parhaimmillaan on.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Pettynyt olen ottelun tulokseen, varsinkin kotisalissa olemme onnistuneet aloitussyötöissä, tänään virheitä tuli liikaa (18 virhettä). Henkisesti ei oltu mukana pelissä. Edelleen runkosarjan sijoitus 5. on omissa käsissä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Peli lähti hyvin käyntiin pitkän matkustamisen jälkeenkin. Joukkue on löytänyt omaa tekemistään. Heidi Rovanperä pyöritti peliä mainiosti, pelaajat uskalsivat antaa kättä pallolle. Valmistaudumme playoffiin ilman suuria paineita.

Alex Reid, LiigaPloki:

- Tänään olimme henkisesti heikompia kuin vastustaja. Fyysisesti jaksoimme, mutta mentaalipuoli petti eniten.

Heidi Rovanperä, WoVo:

- Olemme löytäneet luoton joukkueen tekemiseen ja se näkyi hyvänä ja rohkeana pelinä tänään.

Parhaat pelaajat: LiigaPloki: Alex Reid, WoVo Rovaniemi: Kristiine Miilen

Otteluisännät: Maaseudun Tulevaisuus, Timber Team ja Metsäkolmio

LähiTapiolan pisteet
3 Miilen WoVo
2 Rovanperä WoVo
1 Reid LiigaPloki

LiigaPloki - WoVo Rovaniemi 1-3
20-25, 21-25, 25-23, 22-25
LiigaPloki: Reid 18/+9,Field 12/+12,Kmezic 12/+-2
WoVo Rovaniemi: Miilen 21/+13,White 13/+9,Kosonen 11/+-2
Katsojia: 338

Ottelutilasto

Kuortaneesta ei ollut LP Kangasalan kiusaajaksi

LP Kangasala ei antanut Kuortaneen tytöille mitään armoa ensimmäisessä erässä. Hyökkäyksiä tuli tasaisesti koko rintamalta ja torjunta oli kohdillaan.

Eka erä LP Kangasalle pistein 25 – 9.

Toinen erä alkoi myös vahvasti kotijoukkueen ässäsyöttöjen siivittämänä pakottaen Kuortaneen ensimmäiseen aikalisään 6 – 1 tilanteessa. Toisessa erässä pelaaminen meinasi herpaantua ja virheillä annettiin pisteitä enemmän toiselle puolen verkkoa. Kuortanelaiset saivat myös kerättyä peliään kasaan ja hienoilla hyökkäyksillä ja torjunnoilla vieraat kirivät jo lähes rinnalle pisteissä 13 – 12. Kotijoukkue ei kuitenkaan johdostaan hellittänyt, vaikka useamman perättäisen Kangasalle vihelletyn verkkovirheen jälkeen ihmettelyistä Roosa Laakkoselle heilahti keltainen korttikin. Toinen erä kotijoukkueelle pistein 25 – 21.

Kolmannen erän avauspiste meni Kuortaneelle Suvi Kokkosen hyökkäyksestä. Erän alku olikin tiukkaa ja Kuortane pääsi jo parin pisteen johtoon. Sitten LP Kangasalan kokemus alkoi näkyä ja LP alkoi kirimään eroa ja piti johtoasemansa erän loppuun asti. Kolmas erä pistein 25 – 18 kotijoukkueelle ja samalla pelin 3 – 0 voitto.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

Tänään pelissä oli kyse siitä, miten pystymme pelaamaan paremmin. Emme ole kovin hyvässä asemassa tällä hetkellä. Meidän täytyy käyttää pelejä harjoitteluun ja erilaisten taktiikoiden kokeilemiseen, koska meillä ei ole ollut riittävästi aikaa harjoitella. Emilia Sipilä, toinen liberomme, teki tänään hyvää työtä yleispelaajana. Joukkue tietää heikkoutemme ja yritämme kääntää niitä vahvuuksiksi. Kun tehdään asioita oikein, saadaan tuloksiakin. Tänään pelasimme nuoria lahjakkuuksia vastaan, mutta pelasimme kuin vastassa olisi liigajoukkue. Huomisen Kuortane-pelin jälkeen meillä on taas vain kaksi harjoitusta ennen seuraavaa peliä. Meillä on vuodenvaihteen jälkeen ollut 17 harjoitusta pallon kanssa, 7 kuntosalitreeniä ja 13 peliä! Mukaan ei ole laskettu pelipäivien tunnin aamutreenejä. Olemme joutuneet tekemään paljon muutoksia Hanna Salomäen loukkaannuttua. Yevgeniya Nyukhalova ja Dayana Segovia pystyvät molemmat nostamaan jotenkin, mutta ovat molemmat hyviä hyökkääjiä, molemmat ovat halukkaita oppimaan. Nyt kokeilimme Emppua, toista liberoa, yleispelaajana. Jos Hanna olisi rivissä, olisimme korkeammalla sarjataulukossa. Nyt teemme kovasti työtä päästäksemme ylöspäin.

Tapio Kangasniemi, Kuortane:

- Ei saatu omaa peliä käyntiin oikein missään vaiheessa. Peli oli tukkoista alusta loppuun asti. Kotijoukkue pelasi hyvällä naamarilla, ei päästy vastaamaan hyökkäysmyllyyn. Vastaanottoprosentti kertoo karua lukemaa ja yli 60 % tappoprosentti vastustajalla. Torjunta puolella oli meillä vikaa. Yleensä voitetaan puolustukset kirkkaasti, tänään hävittiin. Tänään oltiin koulutyttöjä isojen peleissä. Kun tähän sarjaan lähtee vähän väärällä asenteella, tulee tällaista jälkeä. Huomenna voi olla toinen tilanne.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Voitto maistuu vaikeuksien jälkeen. Aloitettiin peli tosi hyvin. Oma taso pitää saada pidettyä kaikissa erissä läpi pelin. Ei voida lähteä yhtään puolivaloilla peleihin. Yhtään helppoa peliä ei ole edessä. Kaikkiin peleihin on mentävä täysillä. Roosa teki tänään loistavaa työtä. Tappioputki on nakertanut varmaan jokaista, mutta mahalaskun jälkeen lähdettiin ottamaan voittoa ja se saatiin. On täysin omasta pelistä kiinni ja nyt saatiin se voitto.

Veera Hämäläinen, Kuortane:

- Peliä ei oikein alussa saatu toimimaan. Pikku hiljaa se parani. Puolustuksia ei saatu toimimaan. Kangasala nosti hyvin ja tappoi kovalla teholla. Eka erä meni meiltä ohi. Sitten saatiin onneksi vähän peliä kulkemaan.



Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LP Kangasala Tiiamari Sievänen Kuortane Veera Hämäläinen.

LähiTapiolan pisteet
3 Yevgeniya Nyukhalova LP
2 Roosa Laakkonen LP
1 Tiiamari Sievänen LP

LP Kangasala - Kuortane 3-0
25-9, 25-21, 25-18
LP Kangasala: Nyukhalova 17/+11,Laakkonen 13/+12,Öhman 9/+8
Kuortane: Kokkonen 10/+-1,Haatainen 7/+4,Hämäläinen 5/+3
Katsojia: 193

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin