Seuraa meitä somessa:

WoVo ja LP Viesti juhlivat isänpäivää voittoisasti

08.11.2020

Isänpäivää juhlittiin naisten Mestaruusliigassa kotivoitoilla Rovaniemellä ja Salossa. WoVo nousi liigaseiskaksi voitolla JymyVolleysta, kun taas LP Viesti murskasi LP-Vampulan.

WoVo rutisti tärkeillä hetkillä vieraita paremmin

WoVo Rovaniemen kauden kolmas voitto irtosi kolmen pisteen arvoisesti sunnuntaina JymyVolleyn kaaduttua 3-1.

Ottelun alussa muistettiin edesmennyttä rovaniemeläistä lentopallotuomaria Aulis Karjalaista hiljaisella hetkellä.

Teemu Mäkikyrön tunteet kuumenivat kolmannessa erässä tuomariston ratkaisuja kohtaan. Ensin Mäkikyrö sai katsella keltaista korttia ja pian sen jälkeen hänelle nostettiin punainen kortti liian äänekkäistä kannanotoista.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran viikon päästä sunnuntaina. Silloin WoVo saa kotikentälleen vastaansa LP Kangasalan, kun JymyVolley puolestaan matkustaa Hämeenlinnan vieraaksi.

 

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Kolmeen pisteeseen vaaditaan aina hyvä suoritus, vaikka alku oli meiltä vähän tahmeaa. Sellaista lennokasta pelaamista ei tänään nähty missään vaiheessa, mutta pelattiin riittävällä tasolla voittaaksemme ottelun. Kolmannessa erässä ote hieman lipsui ja reaktioni tuomareita kohtaan aiheutti pienen paniikin joukkueeseen, mutta onneksi kasattiin itsemme neljänteen erään ja käännettiin se meille.

Anni Karjalainen, WoVo:

- Itselleni tämä oli paras peli tälle kaudelle, mutta joukkueena jäi parantamisen varaa. Pieniä notkahduksia tuli siellä täällä, mutta nousimme niistä onneksi hyvin. Parin viikon tauon jälkeen jokaisella oli kova halu päästä pelaamaan ja se riitti tänään voittoon.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Jouduttiin kasaamaan tänään peliä uusiin palikoihin, eikä se niin helppoa ole. Pelasimme kolmella yleispelaajalla, mikä ehkä yllätti hieman vastustajaa, mutta oli se meidän tekeminen vielä hakemista ja hapuilevaa. Vastustaja oli meitä napsun edellä tänään jokaisessa asiassa. Hieman harmittaa meidän alaspäin suuntaava vire, kun kolme edellistä peliä olemme pelanneet vähän käsijarru päällä.

Riikka Valkonen, JymyVolley:

- Vastustaja oli tänään erien lopuissa parempi. Kyllähän me kolmannessa ja neljännessäkin erässä roikuttiin mukana, mutta se hyvä henki ja hurmos löytyivät joukkueelta liian myöhään. Meidän olisi pitänyt syöttää kovempaa, jotta olisimme saaneet vastustajan peliä enemmän rikki. Jessica (Salminen) tuli meiltä hyvin sisään ja onnistui Venlan (Raitala) ohella parhaiten meidän joukkueesta.

WoVo - JymyVolley 3-1 (25-19, 25-19, 20-25, 25-17)
WoVo: Lindgren 19/+12,Kärkkäinen 14/+8,Viljanen 12/-1
Jymy: Raitala 16/+8,Valkonen 9/-4,Niemi 8/+3
Ässät 8-5, syöttövirheet 12-12, torjunnat 8-7, hyökkäys% 41-31, vastaanotto% 47-34

Pistekilpailu:
3 Karjalainen WoVo
2 Kärkkäinen WoVo
1 Paananen WoVo

PROlibero
Outi Polso WoVo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

LP Viesti jyräsi pikaiseen kotivoittoon

LP Viestin ja LP-Vampulan välinen ottelu isänpäivän iltana päättyi kotijoukkueen hurjaan myllytykseen. LP-Vampula ei saanut Salohallissa lainkaan peliään kulkemaan. Lopputulos Salossa 3-0 (25-18, 25-10, 25-11).

Ensimmäisen erän alku oli tasaista tilanteeseen 6-6- asti, jonka jälkeen kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa repiä eroa. Vaikka salolaiset tekivät erään peräti seitsemän syöttövirhettä vastustajan kolmea vastaan, oli erä kuitenkin selvä jo melko varhaisessa vaiheessa.
LP Viesti pisti heti toisen erän alkuun isompaa silmään eikä antanut LP-Vampulalle juuri mahdollisuuksia. Hyökkäystehoissa oli suurin ero: LP Viesti tappoi pallot 63%:n tehoilla, LP-Vampulalla sama luku oli 20%. Kotijoukkue pääsi hyökkäämään puolustuksen jälkeen Viktoriia Tuchashvilin tarkoista passeista kolme kertaa paremmin kuin vastustaja ja kun salolaiset saivat vielä syöttövirheitä vähennettyä, ei erän voittajasta ollut epäselvyyttä. Erityisesti vierailijoita kurittivat liigan piste-ennätyksensä (16 pistettä) tehnyt Arita Ternava sekä ex-vampulalainen Iina Andrikopoulou, jotka molemmat tekivät kuusi pistettä toiseen erään.

Pitkä tauko ei tuonut muutosta ottelun suuntaan. LP Viesti teki käytännössä mitä halusi. Andrikopoulou ja koko ottelun kovassa syöttöpommituksessa ollut Ternava (23 vastaanottoa joukkueen 33 vastaanotosta) tappoivat säälimättä palloa eikä LP-Vampula saanut omaa peliään kulkemaan.



Veera Hämäläinen, LP-Vampula:

-No ei oikein lähtenyt peli mitenkään käyntiin missään vaiheessa, LP Viesti tappoi pallon mistä vaan ja me ei. Vastaanotto ei toiminut niin että oltaisiin päästy hyökkäämään kunnolla. Toivottavasti löydetään oma peli pian, kovasti on mietitty missä vika.

Arita Ternava LP Viesti:

- 23 syöttöä mulle tuli ja vähän kuumotti, mutta ihan hyvin meni. Pääsin paljon hyökkäämään yhtä vastaan, kiitos Vikille!

Darko Dobreskov, LP-Vampula

- Ei ole paljon sanottavaa tästä pelistä. Emme löytäneet pelirytmiä eikä mikään muutos tuonut tänään peliin onnistumisia. Tänään ei vaan mikään sujunut. Pelaamme LP Viestiä vastaan ensi viikolla kotona Tahtoareenalla, silloin yritetään uudestaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Minun mielestä pelattiin hyvin, samantapainen peli kuin Puijoa vastaan. Joukkueena tosi tasainen esitys alusta loppuun. Ensimmäisen erän seitsemän syöttövirhettä oli paljon, mutta syöttö parani seuraaviin eriin. Hyökkäyspeli oli tosi vahvaa sekä hyvän että huonon vastaanoton jälkeen.

- Puolustuksia otettiin enemmän kuin vastustaja ja tapettiin niitä. Tärkeää oli vastustajan hakkurin (Taylor Milton) saaminen pois pelistä, siinä onnistuivat Arita ja keskarit (Anna Czakan ja Veera Hämäläinen) hyvin. Saatiin hyvin vaimennuksia ja loput hyökkäykset otettiin puolustuksilla sitten.

LP Viesti - LP-Vampula 3-0 (25-18, 25-10, 25-11)
LP Viesti: Andrikopoulou 18/+14, Ternava 16/+9, Siebring 9/+9
LP-Vampula: Riikonen 5/+1, Hämäläinen 5/0, Lofton 4/+2
Ässät 9-2, syöttövirheet 11-7, torjunnat 5-0, hyökkäys% 57-24, vastaanotto% 36-31

Pistekilpailu:
3 Siebring LP Viesti
2 Andrikopoulou LP Viesti
1 Ternava LP Viesti

PROlibero
Netta Laaksonen LP Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin