WoVo jatkoi nurmolaisten vierastuskaa

02.02.2021

Nurmon JymyVolley vierastappioiden putki venytettiin tiistaina Rovaniemellä yli vuoden mittaiseksi, kun WoVo esiintyi pirteästi lyöden vieraat suoraan kolmessa erässä.

WoVo nappasi toisen perättäisen voittonsa suvereenin esityksen päätteeksi JymyVolleysta ja saalisti pudotuspelipaikkatavoittelun kannalta elintärkeät sarjapisteet. Täyden pistepotin myötä WoVo nousi yhden pisteen päähän illan vastustajasta, joka pitää hallussaan kahdeksatta sijaa.

Ottelutapahtumat

Ensimmäinen erä ratkesi keskitorjuja Anni Karjalaisen neljään perättäiseen pisteeseen ja toinen erä vähemmälle peliajalle jääneen Kerttu Kannalan seitsemän syötön mittaiseen syöttövuoroon, joista viimeisellä Kannala latoi itse pallon ässänä kenttään. Ässäsyöttö oli Kannalan uralle myös ensimmäinen piste Mestaruusliigassa.

Vaisusti esiintynyt JymyVolley jatkaa Pohjoisen kiertuettaan huomiseksi Kuusamoon, jossa se kohtaa sarjanelosen Pölkyn, kun WoVo taas latailee akkujaan viikonloppuun ja vierasotteluihin LP Viestiä sekä Hämeenlinnaa vastaan.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Nyt oli rauhallista ja laadukasta puolustuspelaamista koko ajan. Pystyimme puolustuksen jälkeen tekemään kaikki passit laadukkaasti ja saamaan sieltä hyviä hyökkäyksiä. Jatkopallojen tappoprosentti oli yli 50, mikä on kauden parasta tekemistä meiltä. Pieni harmitus, kun luovuttiin loka-marraskuussa tuosta meidän nopeasta pelistä, kun se ei silloin toiminut. Nyt ollaan pyritty sitä saamaan takaisin ja viimeiset viikot ovat näyttäneet jo ihan hyviltä.

-Tämän päivän tärkein anti oli se, että playoff-taistelu jatkuu. Nyt siinä on kolme joukkuetta pisteen sisällä, että kuka pystyy viimeisistä peleistä napsimaan eniten pinnoja, niin se pelaa pudotuspeleissä. Jos tänään olisi takkiin tullut, niin silloin olisimme olleet jo ulkona siitä taistelusta. Kaikki keskinäiset ottelut on nyt pelattu, joten seuraavaksi täytyy napsia voittoja edellä olevista.

Iida Paananen, WoVo:

-En odottanut näin selvää peliä, odotin hieman tiukempaa. Erittäin tärkeät pisteet meille. Vastustajan virhemäärä yllätti, sillä he ovat monesti selvinneet vähillä virheillä ja jaksaneet jauhaa omaa peliään. Viimeiset 1,5 viikkoa on ollut hyvää tekemistä treeneissä ja harjoiteltu passitempoa kovasti. Se näkyi ainakin tämän päivän pelissä.

-Kuortane-voitto toi puhtia meidän joukkueeseen ja oli hienoa nähdä, kuinka se sipuli pysyi kasassa myös tänään, kun oli ns. pakkovoiton paikka.

-Jos saamme siirrettyä tämän saman energian ja aggressiivisuuden viikonlopun peleihin vieraskentille, niin on sieltäkin mahdollisuus pisteitä LP Viestiltä ja Hämeenlinnalta ottaa. Se jää nähtäväksi.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

-Perusjutut menivät kaikki pieleen ja tämä oli kauden huonointa peliä. En ota vastustajalta mitään pois, he yllättivät meidät vähän housut kintuissa. Emme pystyneet vastaamaan WoVon tuomiin uusiin ominaisuuksiin pelissä ja Paananen pyöritti heidän peliään mallikkaasti. Oltiin aivan hätää kärsimässä.

Laura Penttilä, JymyVolley:

-Pohdittiin pelin jälkeen, että mitä tuossa pelissä tapahtui ja todettiin, ettei siinä tapahtunut mitään. Oli aivan ohipeli meiltä. Vastustaja pelasi hyvää tempoa, eikä pystytty vastaamaan siihen, emmekä saaneet omaa vastaanottoakaan toimimaan ja vastustaja pelasi hyvin kaikilla osa-alueilla.

-Vastustajan kovuus hieman yllätti meidät, eikä saatu omaa peliä toimimaan yhtään. Voidaan miettiä, oliko peliin valmistautumisessa jotain vikaa. Huomenna Pölkkyä vastaan pitää olla huolellisempi alusta pitäen, tehdä yhdessä asioita ja auttaa toisia sekä saada oma peli kontrolliin.

Ottelun tilastonostoja
* WoVolle kolmas perättäinen voitto ja kotivoitto
* Jymyvolleyn 13 perättäinen vierastappio
* Kaikkien aikojen voitot 9-3 JymyVolleylle
* WoVon Saana Lindgren jatkaa liiga pistetilaston kärjessä (409) ylitettyään myös 400 pisteen rajan tällä kaudella
* WoVon Outi Polso liigan vastaanottotilaston kolmantena (54%)
* WoVon Kerttu Kannalla teki ensimmäisen liigapisteensä ässällä 2. erän eräpalloon

Ruudun ottelukooste

WoVo - Jymy-Volley 3-0 (25-19, 25-13, 25-16)
WoVo: Lindgren 16/+10, Viljanen 15/+12, Mäkikyrö 11/+3
Jymy: Raitala 10/+3, Valkonen 8/-1, Rinta-Keturi 4/+2
Ässät 6-2, syöttövirheet 7-4, torjunnat 6-6, hyökkäys% 49-26, vastaanotto% 49-34