Seuraa meitä somessa:

WoVo pohjoisen derbyvoittajaksi

08.01.2017

WoVo Rovaniemi palasi maukkaasti voittojen tielle kukistettuaan Pölkky Kuusamon. HPK puolestaan jätti erittä Hämeenlinnassa vierailleen OrPon.

WoVo Rovaniemi (5-11) otti kauden ensimmäisen voittonsa pohjoisen derbyssä kaadettuaa Pölkky Kuusamon (9-6) suoraan kolmessa erässä 3-0 (26-24, 25-17, 25-18). Samalla WoVo katkaisi viiden pisteen tappioputken.

Pölkky oli voittanut keskinäisen liigaavauksen 3-2, Suomen Cupin ottelun 3-0, molemmat Kuusamossa. Joukkueet kohtaavat uudestaan jo tulevan viikon torstaina Kuusamossa.

Ottelun kulminaatiopisteeksi voidaan hyvinkin nimetä ensimmäisen erän loppu, kun WoVo nousi 16-21 -numeroista 26-24 -erävoittoon.

Iida Paananen (Pölkky):

- Huono peli meiltä, tulos kertoo kaiken. Ei muutenkaan kovin hyvätasoiseksi ottelu noussut, kun ei pystytty antamaan loppua kohden enää vastusta, vaikka ei WoVokaan mitenkään erikoisesti pelannut. Pitkähkö joulutauko saattoi tehdä tepposensa meille.

Jessica Kosonen (WoVo):

- Tosi hyvältä tuntuu nyt voitetun ottelun jälkeen. Olemme joukkueena painottaneet nyt jonkin aikaa hetkessä elämistä ja pelaamista yksi pallo kerrallaan. Ensimmäinen erä oli pelillisesti meidän paras erämme ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella pystyimme tulemaan takaa rinnalle ja ohi.

Päävalmentaja Tuomas Alatalo (Pölkky): - Tulos on oikeutettu, oikea joukkue voitti. Oman joukkueen pelaamisesta en aloita edes puhumaan.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö (WoVo):

- Helpottava voitto kaiken kaikkiaan. Nyt kun sitä pallo kerrallaan pelaamista ollaan painotettu ja oltiin ensimmäisessä erässä takana, ei luovutettu vaan tulimme takaa pallo kerrallaan rinnalle ja ohi. En tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos olisimme sen ensimmäisen erän hävinneet. Harjoituksissa hyvin sujuneet asiat saimme nyt kentälle ja peli-ilme oli kohdillaan. Torjunta/puolustus oli meidän vahvuus tänään ja vain viisi suoraa vastaanottovirhettä.

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen WoVo
2 White WoVo
1 Miilen WoVo

WoVo Rovaniemi - Pölkky Kuusamo 3-0
26-24, 25-17, 25-18
WoVo Rovaniemi: Miilen 18/+13,Rantanen 12/+7,White 10/+7
Pölkky Kuusamo: Nicholson 12/+8,Piesanen 10/+4,Prokopenko 10/+-3
Katsojia: 520

Ottelutilasto

HPK tutun kova - OrPo nurin kolmessa

Naisten liigakärki HPK (14-1) oli tutun kova sunnuntai-iltana kaataessaan kolmantena liigassa olevan Oriveden Ponnistuksen (8-5) kolmessa erässä 3-0 (25-18, 25-21, 25-21).

HPK oli kaikilla osa-alueilla edellä vieraita. Joulukuun liigapelaaja Allison Mayfield johti kotijoukkueen tykistöä (17/+14, hyökkäys 60%) ottelun puolittain pelanneiden Katja Kylmäahon ja Bryn Kehoe Eatonin passeista.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Olimme aika säännöllisiä. Hyvä vastaanottohyökkäys, hyvä torjuntahyökkäys, hyvä puolustus. Meidän pitää parantaa hieman syöttöä, koska teimme tänään paljon virheitä, ja tehdä hyökkäyksessä jotain eri tavalla. Ottelu oli kuitenkin positiivinen. Säännöllisyys ja virheiden välttäminen pelissä olivat ilman muuta avaimet voittoon. Annoimme paljon painetta syötöllä, mutta yleensä teemme siinä vähemmän virheitä. Pystyimme silti hallitsemaan ottelua. OrPo pelasi omaa lentopalloaan, luulisin. Syöttömme horjutti heitä vähän.

HPK-keskitorjuja Roosa Nieminen:

- Hyvä peli oli. Meillä oli tietysti vähän taukoa, mikä näkyi ensimmäisessä erässä vähän jännityksenä, mutta kun saimme oman pelin rullaamaan, niin siitä se lähti. Oma peli olisi voinut mennä paremminkin, mutta kiva kun pääsi pelaamaan ja näyttämään että osaa pelata. Kyllä itsellä oli vähän jännitystä ilmassa, kun en ole pitkään aikaan pelannut, mutta kyllä se sieltä selkärangasta tuli, että kyllähän tämä nyt rullaa. OrPo oli hyvä vastustaja. Heillä on hyvät laiturit ja keskipelaajat.

OrPo-päävalmentaja Satu Natunen:

- Kova joukkue oli vastassa, ja tulimme suoraan joulutauolta. Tauko oli aika haastava, kun oli sairastelua ja muuta. Siihen nähden olen tyytyväinen, että saimme kaikille suorituksia, pelituntumaa ja katsetta vain eteenpäin. Valmistautuminen oli ihan jees, mutta varmasti sairastelu vaikutti kokonaisharjoitteluun enemmän. HPK on hyvä joukkue. Täytyy pelata ihan ylärajoilla, että heitä vastaan pystyy kamppailemaan. Heidän rutiinitasonsa ja joidenkin yksilöiden tekniikat ovat aika huikeita. Puoleen erään asti olin aina ihan tyytyväinen tekemiseen, mutta sitten tulee nukahduksia. Nyt vain katsetta eteenpäin. Tiistaina lähdemme Saksaan, keskiviikkona pelaamme siellä ja lauantaina taas Kuusamossa. Tästä otetaan hyvät asiat matkaan ja eteenpäin.

OrPo-keskitorjuja Eveliina Smolander:

- Ihan ok peli siihen nähden, mitä se oli, kun lopeteltiin syyskautta. Silloin oli aika heikkoa tekemistä, niin siihen nähden aika positiivista ja iloista. Pienistä asioista oli mielestäni kiinni. Kerho oli tänään vähän kovempi. Vielä on paljon parannettavaa tietysti. Tietynlainen kovuus ratkaisi lopussa. Kerholla on hyvä syöttö ja kovia yksilöitä, niin heillä oli vähän kovempaa suorittamista tänään. En oikein muista enää millainen se ensimmäinen kotipeli oli, mutta nyt oli ainakin parempi fiilis kentällä. Ihan tiukkaa oli, ettei ollut mikään kunnon rankaisu.

LähiTapiolan pisteet
3 Mayfield HPK
2 Korhonen HPK
1 Terrell OrPo

HPK - Oriveden Ponnistus 3-0
25-18, 25-21, 25-21
HPK: Mayfield 17/+14, Madsen 11/+6, Korhonen 10/+3
Oriveden Ponnistus: Terrell 12/+5, Johnson 11/+5, Smolander 5/+3
Katsojia: 512

Ottelutilasto

Kuvat:
Marko Junttila / WoVo
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin