Seuraa meitä somessa:

WoVo Rovaniemellä yhdeksän sopimuspelaajaa

28.05.2018

WoVo Rovaniemen tulevan kauden mestaruusliigajoukkue on rakentumassa hyvää vauhtia. Seura on saanut tehtyä tärkeitä sopimuksia joukkueen kaikille osa-alueille. Myös taustahenkilöiden roolituksiin on tehty kesäkauden korvilla pieniä muutoksia.

Rovaniemeläisjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty pudasjärveläislähtöinen Juha Keihäskoski. Vuonna 1982 syntynyt Keihäskoski siirtyy WoVon peräsimeen Lentopalloseura ETTAsta, jossa hän on toiminut miesten mestaruusliigajoukkueen apuvalmentajana viimeisen neljän kauden ajan.

Vaikka päävalmentajan pesti on Keihäskoskelle laatuaan ensimmäinen, seurajohto uskoo, että miehen kokemus nuorten pelaajien kanssa toimimisesta ja pelaajakehityksestä tulee olemaan arvokasta niin joukkueelle kuin koko seuralle. Myös tuoreen valmentajan ajattelumaailma lentopallosta linkittyy hyvin seuran asettamiin tavoitteisiin ja arvoihin, joten siltäkin osin valinta tuntuu osuneen nappiin.

Keihäskoski pääsee työskentelemään tuttuun ympäristöön, sillä hän pelasi passarina Napapiirin Palloketuissa kaudet 2001-2006. Päävalmentajan tehtävässä mies aloittaa 1. kesäkuuta.

Ensimmäiset pelaajakiinnitykset

WoVo Rovaniemi on kiinnittänyt tulevalle sesongille seitsemän viime kauden joukkueesta tuttua pelaajaa. Keskitorjujaosastolla jatkaa vuoden vaihteessa Rovaniemelle saapunut venäläistorjuja Ekaterina Klimova. Kokenut Klimova nousi kevätkaudella joukkueen kantavaksi voimaksi ja oli tärkeä palanen liigapaikan säilyttämisessä. Ison pelillisen roolin lisäksi Klimovalla on erityinen tehtävä näyttää esimerkkiä joukkueen nuoremmille pelaajille.

Joukkueen kokenutta kaartia edustaa ensi kaudella myös Outi Polso, joka liittyi joukkueen mukaan niin ikään kesken viime kauden. Polso pystyy tuomaan kentällä kaivattua rauhallisuutta WoVon puolustuspelaamiseen ja kentän ulkopuolella kasvattamaan joukkueen yhteishenkeä omalla iloisella sekä reippaalla asenteellaan.

Jatkosopimukset tehtiin myös passari Petra Salmelan sekä yleispelaaja Alisa Hirvosen kanssa. Molemmat pelaajat olivat kevättalvesta mukana U19-maajoukkueringissä, joista Hirvonen pääsi lopulta EM-karsintoja pelanneeseen kokoonpanoon. Valmennusjohto odottaa tyttöjen ottavan isomman roolin myös tulevalla Mestaruusliigakaudella.

Laitapelaajaosastolla jatkavat myös Janica Helenius, Heini Nousiainen sekä Martta Lemola, jonka viime kausi meni loukkaantumisesta toipumiseen. Kehityspelaajina joukkuee-seen nostetaan tuoreet A-tyttöjen Suomen mestarit Alisa Laine ja Aliisa Kähkölä.

Muutoksia seuran taustoihin

Helmikuussa WoVon toiminnanjohtajana aloittanut Veli-Pekka Nykänen ei jatka tehtävässään. Seurat ovat purkaneet sopimuksen hyvässä yhteisymmärryksessä. Nykäsen paikan toiminnanjohtajana ottaa valmennustehtävänsä viime kauden jälkeen jättänyt Teemu Mäkikyrö. Mäkikyrö saa taustatukea tehtäviin valmentaja Keihäskoskelta.

WoVo Rovaniemen sopimuspelaajat 28.5.2018:
Aliisa Kähkölä, keskitorjuja (kehityspelaaja)
Ekaterina Klimova, keskitorjuja
Petra Salmela, passari
Janica Helenius, yleispelaaja
Alisa Hirvonen, yleispelaaja
Alisa Laine, yleispelaaja (kehityspelaaja)
Martta Lemola, yleispelaaja
Heini Nousiainen, yleispelaaja
Outi Polso, libero

Juha Keihäskoski, päävalmentaja

  Takaisin