WoVo Rovaniemi putosi Challenge Cupista

17.12.2015

Suomalaisten naisjoukkueiden pelit lentopallon Euroopan cupeissa ovat tältä kaudelta ohi, kun Wovo Rovaniemi putosi torstaina jatkosta Challenge Cupista.

Wovo hävisi toisen osaottelun kotonaan hollantilaiselle Eurosped Almelolle 2-3 (25-12, 26-28, 16-25, 25-20, 8-15). Avauosan Almelo voitti kotonaan 3-0 ja jatkopaikka ratkesi torstaina joukkueen siirryttyä 2-1-johtoon.

Almelo jatkaa Challenge Cupissa venäläistä Zarechie Odintsovoa vastaan, joka paketoi hollantilaisen VC Sneekin voitoin 3-0 ja 3-1.

Hakkuri Kristiine Miilen teki 25/+10 ja Jazmine White 13/+3. Torjunnat menivät vieraille 8-11, ässät kotijoukkueelle 6-5 ja hyökkäysprosentit olivat 42-44.

WoVo Rovaniemi aloitti toisen osaottelun kotonaan räväkästi. Ensimmäisessä erässä vierailija Eurosped - TVT Almelo Hollannista tuntui olevan täydellisen jäässä pohjolan pakkasissa. WoVon syöttö kulki ja hajotti vastustajan vastaanoton ja hyökkäyspelin. Omalle puolelle toimitetuista palloista WoVo latoi 17 hyökkäyspistettä, erityisesti keskipelaaja Jazmine Whiten ja hakkuri Kristiine Miilenin kautta.

Toinen erä oli päivän trilleri. Kymmenen pinnan tietämissä WoVo kävi kolmen pinnan johdossa, mutta muuten kuljettiin tasatahtia, kunnes hollantilaiset lopulta katkaisivat erän jatkopalloilla numeroihin 26-28.

Kolmannessa erässä näytti siltä, että kotijoukkue hoitaa homman kotiin. Selvässä 12-8 johdossa kuitenkin yksi syöttövuoro käänsi ottelun. WoVon vastaanotto lipsui, ja parin epäonnistumisen jälkeen itseluottamus katosi täysin. Vierailija karkasi yhdeksän pisteen putkella tavoittamattomiin, ja kolmas erä oli taputeltu.

WoVo olisi tarvinnut kolmen pisteen voiton, siis kahta erää ei vastustajalle saanut antaa. Kun kolmas erä päättyi hollantilaisten voittoon, oli loppuosa ottelusta muodollisuus ja kävi harjoituksesta vaihtopelaajille. Molemmat valmentajat vaihtoivat kutakuinkin kaikki vaihdettavissa olevat pelaajat kentälle, ja harjoitusottelun erät menivät tasan 1-1. Koko ottelun siis voitti Eurosped numeroin 3-2.

Eurospedin kapteeni Jeanine Stoeten ja valmentaja Jan Berendsen totesivat kotijoukkueen tulleen ensimmäiseen erään kovempaa kuin he uskoivatkaan.

- Emme me helppoa peliä odottaneet, mutta kyllä vastustajan aloitus oli yllätys, sanoi Stoeten. Berendsen totesi saman, ja lisäsi että toisessa erässä kumpi tahansa olisi voinut voittaa, mutta tällä kertaa he olivat hieman onnekkaampia.

WoVon kapteeni Heidi Rovanperä ja valmentaja Teemu Mäkikyrö harmittelivat luonnollisesti toisen erän karkaamista ja kolmannen erän kaatumista yhteen syöttövuoroon.

- Kyllähän pettymys on tietenkin kova, uskottiin kyllä että mahdollisuuksia ottelun voittamiseen on, sanoi Mäkikyrö.

- Ensimmäisessä erässä pelattiin todella kovaa, mutta toisen erän häviäminen nakersi sen verran, että kolmannessa vastustaja sai turhan helposti jatkopaikan ratkaistua, totesi Rovanperä.

Kuvat: Esko Nevala ja Tapani Kuoksa