WoVo Rovaniemi säilytti Mestaruusliigapaikan

26.03.2022

Helsinki Volley kohtasi kolmannessa liigakarsintaottelussa Woman Volleyn Rovaniemeltä Pasilan Urheilutalossa. Kotijoukkue lähti otteluun vahvana 13 pelaajan voimin. Woman Volley painoi päivän teeman pohjoistuulen lailla otteluvoittoon ja säilytti Mestaruusliigapaikan. Ottelu päättyi Helsinki Volleyn tappioon 0-3 (18-25, 22-25, 13-25)

Helsinki Volleyn ottelut jatkuvat liigakarsinnassa huhtikuussa naisten 1-sarjan voittajaa vastaan.

Loimaan Laatuauton isännöimä ottelu lähti liikkeelle hyvin tasaisesti. Molemmat joukkueet hakivat selkeästi tuntumaa uudessa hallissa, joka näkyi virheiden sävyttämänä puolin ja toisin. Tilanteesta 11-12 sai vahvan vaihteen päälle ja meni Riikkaliisa Kärkkäisen hyökkäyksillä ja syötöillä karkuun 11-18. Kotijoukkueen passasi Irina Melnichuk ja vaihdosta kentälle tullut Sonja Laitinen herättelivät joukkuettaan nousuun ja Helsinki Volley nousikin lähemmäksi WoVoa 16-21 ja 18-23, mutta Woman Volley piti pintansa ja vei erän 18-25.

Kotijoukkue tulistui ensimmäisen erän tappiosta ja lähti toiseen erään vahvalla asenteella. Se näkyi erityisesti toiseen erän aloituskokoonpanoon tulleen Sonja Laitisen otteissa. Woman Volley pääsi peliin mukaan Assi Vainikan pysäyttävällä torjuntapelillä ja koko joukkueen uhrautuvalla puolustuksella. Rovaniemeläiset karkasivatkin johtoon erän puolivälissä 13-18. Kotijoukkue nousi vielä peliin mukaan Mona Watkinsin tullessa kentälle ja ottaen kaksi torjuntaa. Mutta Woman Volley piti pelinsä paremmin kurissa ja vei erän 22-25.

Pitkän erätauon jälkeen WoVo otti lennokkaan lähdön kolmanteen erään 0-4. Helsinki Volley sisuuntui ja nousi nopeasti tasoihin 6-6. Kotijoukkueen peli meni kuitenkin hieman sekaisin Sonja Laitisen loukkaannuttua tilanteessa 6-9. Rovaniemeläiset lähtivät karkuun monipuolisen hyökkäyspelin ja pitävän torjunnan voimin aina 10-22. Kotijoukkue ei saanut enää koottua rivejään ja Rovaniemen Woman Volley vei voiton 13-25 säilyttäen samalla Mestaruusliigapaikan.

Vieraiden päävalmentaja Teemu Mäkikyrö oli tyytyväinen ottelusarjan tulokseen runkosarjan pettymyksen jälkeen.

- Tavoitteena oli päästä play-offeihin. Tässä kolmannessa ottelussa peli ehkä parhaiten kasassa, vaikka toisessa erässä ote hieman herpaantuikin.

Woman Volley:n MVP Oona Viljanen oli iloinen otteluvoitosta ja pelasi hyvällä sykkeellä.

- Tämän jälkeen päästään vähän juhlimaan kauden päättymistä voittoon, totesi Viljanen.

Helsinki Volleyn Mona Kokko kertoi joukkueen sisuuntuneen tästä sarjasta ja joukkueen lähtevän täysillä seuraavaan kahteen viikkoon.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ismo Tuominen kertoi pelin kuvanneen koko kevään trendiä, jossa ollaan harjoiteltu vajaalla kokoonpanolla ja tulee vielä loukkaantuminen kesken pelin.

- Toinen karsintapeli Rovaniemellä oli sarjan paras, ja siinä Helsinki Volley pystyi pelaamaan hyvin Woman Volleyn vahvinta hyökkäystä vastaan. Tässä pelissä ei päästy missään vaiheessa omalle tasolle. Seuraavaan kahteen viikkoon lähdetään täysillä treenaamaan, jotta voidaan varmistaa liigapaikka. Iska onnitteli vielä Teemua pyöreistä, Iskalle pyöreät tulevat täyteen seuraavissa otteluissa.