Seuraa meitä somessa:

WoVo rutisti voiton kotonaan - LP Viestille pisteet Kuortaneelta

04.10.2015

WoVo Rovaniemi rutisti tiukasti kaikki kolme erää voitoksi kotonaan LP Kangasalla vastaan ja LP Viesti puolestaan täydensi viikonlopun vieraspelireissun pistepussinsa kuuteen Kuortaneella.

LP Viestin rutiini liikaa Kuortaneelle

Hallitsevan lentopallon naisten Suomen mestarin salolaisen LP-viestin rutiini oli liikaa Kuortaneen urheiluopiston valmennuskeskuksen joukkueelle. Ajoittain hyvin kokeneen vastustajansa kyydissä pysynyt kotijoukkue joutui kuitenkin lopulta poistumaan kentältä suora 3-0 ( 17-25,18-25,8-25 ) tappio niskassaan.

Viestin tasaisen vahvasta ryhmästä erottuivat parhaiten edukseen hyvän liberopelin pelannut Outi Immonen sekä hyvällä prosentilla hyökkäyksiä päättänyt ja vahvaa torjuntapeliä verkolla esittänyt Ronja Heikkiniemi.

Kotijoukkueen ykköseksi nousi tasaisen varmaa peliä läpi ottelun esittänyt joukkueen kapteeni Veda Mansikkaviita.

LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen oli tyytyväinen täyteen pistepottiin, mutta löysi omiensa pelistä myös ongelmia.

-Vasta viimeisessä erässä pääsimme rentoon peliesitykseen. Ottelun alkupuolella meillä oli ongelmia ison rotaation takia. Kun passaria ja ylespelaajia sen myötä vaihdetaan usein, niin pelaajien välinen kommunikaatio ja vastuunkanto ei toiminut aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Kotijoukkueen Tapio Kangasniemi tunnusti reilusti vastustajan olleen tällä kertaa selvästi parempi.

-Vastaanotossa olimme tasavahvoja kaverin kanssa, mutta hyökkäys-ja torjuntapelissä olimme selkeästi tänään huonompia, tiivisti Kangasniemi.

Joukkueiden voimasuhteista kertoi paljon hyökkäysprosentit (Kuortane 22, Lp Viesti 49) sekä torjunnat (Kuortane 6, LP Viesti 14).

Madsen 7/+2, Hämäläinen 6/+3, Hujanen 6/-2
Viesti: Heikkiniemi 14/+10, Vilponen 11/+8, Rakic 9/+9
Torjunnat 6-14, ässät 3-9, hyökkäys% 22-49
Katsojia: 50

LähiTapiolan pisteet:
3 Immonen LP Viesti
2 Heikkiniemi LP Viesti
1 Mansikkaviita Kuortane

Ottelutilasto

WoVo osasi erien loput

Miilen johdatti WoVon loppuerien hurmokseen

WoVo Rovaniemi käänsi sunnuntaina kaikki kolme erää edukseen erien lopuilla ja otti täydet pisteet vierailleen LP Kangasalan kustannuksella 3-0 (25-23, 25-22, 25-22).

LP Kangasala aloitti kaikki erät paremmin ja johti kaikkia vielä 20 pisteen tuntumassa. Lopulta kuitenkin kotijoukkueella oli vahva ote kaikissa kolmessa.

Vieraat veivät torjunnat 5-13 ja hyökkäysprosentit olivat lähes identtieset (41-40). Syötössä oli ratkaiseva ero kotijoukkueelle, kun WoVo syötti 14 ja LP Kangasala vain neljä ässää.

Kotijoukkueen ykkönen oli 3/+16 tehnyt virolainen hakkuri Kristiina Miilen. Vieraiden tehoja vei hakkuri Shelby Daltonin oleminen syrjässä. Alison Mayfield teki ristipaikalla 16/+10.

Daniela Öhman LP Kangasala:

- Hävittiin huonoon puolustamiseen, vaikka torjuntapeli oli ajoittain ihan hyvää niin sekin oli liian ailahtelevaa. Johdettiin jokaista erää mutta tasaisuus puuttui tänään.

Päävalmentaja Olavi Pajala LP Kangasala:

- Annettiin erät liian helposti pois ja kaaduttiin omiin virheisiin. Puolustaminen oli tänään surkealla tasolla eikä pystytty vastaamaan kaverin hyökkäyksiin kuin harvoin. Ja kun puolustaminen lähti väärille raiteille niin sitä oli hankala korjata. Ykköshakkuria lepuutettiin varotoimenpiteenä ja se näkyi tänään hyökkäyksissä.

Kristiine Miilen WoVo Rovaniemi:

- Oli kyllä hyvä peli tuloksen takanakin. Sopivasti jännitti ennen kotiavausta. Erien alut olivat joo hieman vaikeita mutta meillä oli niin hyvä henki tänään tuolla kentällä, että se kantoi pitkälle. Kotiyleisö oli mahtava, heille kiitos siitä.

Teemu Mäkikyrö WoVo Rovaniemi:

- Tuloksena hyvä mutta kaveri kyllä antoi meille avaimet erien voittoon ja ne mahdollisuudet käytettiin hyvin. Runsaslukuisen kotiyleisön avustamana pystyttiin kääntämään erät loputa voitoiksi alkukankeudesta huolimatta.

WoVo: Miilen 23/+16, Pekkarinen 12/+7, Kosonen 12/+4
LP Kangasala: Mayfield 16/+10, Laakkonen 9/+5, Tahvanainen 9/+5
Torjunnat 5-13, ässät 14-4, hyökkäys% 41-40
Katsojia: ?

LähiTapiolan pisteet:
3 Miilen WoVo
2 Pekkarinen WoVo
1 Kosonen WoVo

Ottelutilasto

  Takaisin