Seuraa meitä somessa:

WoVolle erävoitto, LP Viestille kolmas otteluvoitto

15.03.2015

Woman Volley aiheutti LP Viestillle sen kevään pudotuspelien ensimmäisen erätappion, mutta enempään ei rovaniemeläisten eväät riittäneet. Näin hallitseva mestari eteni voiton päähän finaaleista (3-0) voittamalla ottelun 1-3 (17-25, 25-21, 13-25, 17-25).

Ensimmäinen erä alkaa tasaisesti. Wovon vastaanotto toimii hyvin ja pisteitä taotaan tehokkaasti niin keskeltä kuin laidasta. Viestin laitahyökkäys tekee virheitä, mutta keskipeli toimii. Laura Pihlajamäki tekee muutaman perättäisen pisteen keskihyökkäyksellä ja tekniselle mennään 11-14 tilanteessa. Wovon hyökkäys pehmenee, eikä pallo kuole miltään paikalta. Teemu Mäkikyrö turvautuu aikalisään 14-18. Viestin keskipeliä ei saada kuriin, sataset jäävät Wovon kenttään ja omat laitatehot ei riitä 16-23, toinen aikalisä. Ensimmäinen erä päättyy Viestin ässäsyöttöön 17-25.

Toisessa erässä Wovo saa syöttönsä toimimaan. Viesti ei pääse käyttämään vahvaa keskihyökkäystään ja Kari Raatikainen ottaa aikalisän 7-4 tilanteessa. Vastaanotto toimii ja Rovanperä pystyy pyörittämään monipuolista peliä. Nyt ratkaisijoita löytyy Wovolta koko arsenaalilta 12-7 johto kotijoukkueella. Tekniselle mennään 14-10.Viestin toinen aikalisä 16-10 tilanteessa, vastaanotto on vastustajalla sekaisin, eikä puolustus toimi. Wovon kone rullaa ja Amber jatkaa syöttämistä. Viesti tekee muutaman hyvän suorituksen ja Wovo ottaa aikalisän 18-14. Viestin vastaanotto ei vaan toimi ja Wovo karkaa entisestään. Toinen erä Wovon nimiin 25-21.

Wovo nukkuu kolmannen erän alussa, aikalisä 0-3 tilanteessa. Aikalisä tehoaa ja pallo saadaan pois Viestiltä. Kotijoukkue haparoi puolustuksessa ja Viestin torjunta toimii 3-9. Torjunta ei saa otetta Viestin hyökkäyksistä eikä puolustuksen jälkeen palloa pystytä enää tappamaan 7-12. Jälleen muutama piste Wovon torjunnan kautta ja tekniselle tilanteessa 7-14. Wovon vastaanotto ei toimi hyvin ja Viestin Rakic kurittaa 11-20. Teemu Mäkikyrö ottaa aikalisän. Amber Kaufman otetaan kiinni ja Wovo vaihtaa passaria 13-23. Erä päättyy Viestin nelospaikanhyökkäykseen 13-25.

Heikosti alkaa myös neljäs erä. 0-4 tilanteessa Wovon aikalisälle, vastaanotto on halutonta. Jana Jaudzema kuroo Viestin kiinni 4-5. Viestin vastaanotto on jälleen ongelmissa ja erää edetään tasaisesti, Wovon torjunta hakee edelleen paikkaansa. Muutama perättäinen hyökkäysvirhe ja Viesti karkaa tekniselle johdossa 9-14. Wovon aikalisä tilanteessa 9-16, pallo ei kuole laidoista ja Viesti tekee pisteitä kaikilta paikoilta. Ei onnistu nyt Wovon jatkopallojen hyökkäys millään, helppoja virheitä. Ennok tekee pisteitä laidasta, tilanne jo 13-19. Wovo pyörittää vaihtoja, mutta nekään eivät muuta menoa. Erä päättyy Wovon käsittelyvirheeseen 17-25 LP Viestille.

Roosa Koskelo, LP Viesti:

- Meiltä hyvä peli. Tiedettiin, että Wovo tulee kovalla syötöllä ja me pystyttiin siihen reagoimaan. Oltiin sen verran kovia, että Wovo ei matkassa pysyny. Salossa lähdetään parantamaan peliä ja otetaan kaikki hyöty irti kotisalista ja kotiedusta.

Tanja Körkkö, WoVo:

- Parannettiin eilisestä, mutta se ei vielä riittänyt. Oma vastaanotto pitää saada kuntoon ja lisää hyökkäystehoja. Salossa pitää olla kova, jotta voittoja voidaan saada ja oma halu pelata pitää saada syttymään. Luovutettu ei olla vaan vielä taistellaan.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Meidän rutiini riittää siihen, että Wovo pystytään kaatamaan. Wovo pystyi meitä runkosarjan aikana haastamaan, mutta nyt tänä viikonloppuna heidän paukut eivät ole samaan yltäneet. Omaan peliin tarvitaan lisää fiilistä ja täysillä mukana oloa, jotta peli menee eteenpäin ja jatkuvasti ollaan hereillä. Kaipaan erityisesti lisää agressiivisuutta kentälle. Jokainen pallo pitää haluta voittaa.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Jos kaverilla on vastaanotto koko ajan yli 60% ja meillä 40% se on Viestin kaltaista joukkuetta vastaan liian suuri ero ja silloin ei meillä riitä kädet ja jalat torjunta-puolustus pelaamisessa. Meidän pitäisi pystyä pitämään passitempo sellaisena mitä se toisessa erässä oli, jolloin tulosta saatiin tasaisesti niin laidoista kuin keskeltä. Salossa pitää lähteä syöttämään kovaa ja saada hyvä taisteluasenne päälle. Sarja on vielä kesken.

Kiinteistömaailma palkitsi parhaat pelaajat:
Wovo Jessica Kosonen
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili

Parhaat pistenaiset
WoVo Jaudzema 16/+11, Kosonen 14/+7, Keddy 8/+7
LP Viesti Ennok 17/+6, Lymareva 16/+12, Rakic 15/+9

Ottelutilasto

Kuvat:
Esko Nevala, Rovaniemi

  Takaisin