Seuraa meitä somessa:

Yli tuhat todisti ETTA:n nousua liigakärkeen

15.11.2017

Yli tuhat katsojaa oli ahtautunut Oulun urheilutalolle, kun ETTA nousi liigakärkeen kukistamalla vierailleen VaLePan 3-1.

Mestaruusliigan kärkikamppailu tarjosi oululaisyleisölle ja Ruudun katsojille loistavan urheilutapahtuman. Jo ennen ottelua Urheilutalo oli ääriään myöten täynnä ja varaston jokainen lisäpenkki oli kaivettu esiin. Itse ottelussa ETTAn katkaisi VaLePan yli kolmenkymmenen ottelun voittoputken kotimaan kentillä 3-1 (25-20,25-22,12-25,25-17).

ETTA lähti peliin alkukaudesta tutulla seitsikolla. VaLePa-luotsi Kurttila marssitti kentälle Mestarien liigasta tutun seitsikon Erik Sundbergia lukuun ottamatta. Hänen paikkansa avauksessa otti Peetu Mäkinen.

Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä VaLePa sai kokea ETTAn tämän vuoden kunnon. Sitkeän puolustamisen ja kovien hyökkäyksien turvin kaksi ensimmäistä erää kotijoukkueelle. Kolmanteen erään VaLepa sisuuntui ja voitti erän selvin lukemin Olli Kunnarin johdolla. Neljännessä erässä ETTA jatkoi siitä, mihin toisessa erässä jäi. Erän alussa otettu tukeva karkumatka kantoi loppuun asti ja erä ja ottelu ETTAlle 25-17.

Ottelu tarjosi katsojille sellaista lentopalloviihdettä, jollaista Urheilutalolla ei ole nähty vuosiin. Yli tuhat katsojaa todisti VaLePan voittoputken katkeamista.

Sarjakärkeen siirtyneen ETTAn tehokkaimmat olivat Eetu Pennanen (21/+14) sekä Antti Ronkainen (18/+11). VaLePan tehokkain pelaaja oli Mestarien liigan kultaisessa erässä loistanut Olli Kunnari (23/+18). Toiseksi eniten pisteitä takoi entistä seuraansa vastaan Markus Kaurto (10/+8).

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ETTAlta Eetu Pennanen ja VaLePalta Olli Kunnari.

Olli Kunnari:

- Ei mennyt ihan niin kuin piti. Kaksi ensimmäistä erää todella huonoja. Kolmas parempi, mutta neljännen erän huono startti pudotti meidät kyydistä.

Sami Kurttila:

- Hieno tapahtuma, sali ääriään myöten täynnä. Harmi, kun ei pystytty parempaan esitykseen. ETTA pelasi totuttuun tapaan, laiturit ovat kasvaneet ja hyökkäävät todella hyvin. Kaveri oli tänään henkisesti ja fyysisesti parempi.

Anssi Hakala:

- Ihan mahtavat fiilikset, aivan huikea yleisömäärä Urheilutalolla. Hienoa, että joka jätkä kantaa vastuunsa tässä joukkueessa. Ei olla yksilöiden varassa, toisin kuin edellisinä vuosina.

Olli Kuoksa:

- En ala sen kummemmin fiilistelemään, herkkä mies kun olen. Passari Haapakoskella loistava rytmi hyökkääjille. Kolmannessa erässä rytmi katosi, mutta neljänteen erään se saatiin korjattua ja se toi voiton.

LähiTapiolan pisteet
3 Pennanen ETTA
2 Kunnari VaLePa
1 Jokela ETTA

Etta - VaLePa 3-1
25-20, 25-22, 12-25, 25-17
Etta: Pennanen E 21/+14,Ronkainen A 18/+11,Jokela J 17/+7
VaLePa: Kunnari O 23/+18,Kaurto M 10/+8,Sivula U 9/+2
Katsojia: 1050

Ottelutilasto

  Takaisin